CSAPÁS A KÁBÍTÓSZER-KERESKEDŐKRE

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei és helyi szervek rendőri erői dolgoztak a megyénket érintő kábítószer-kereskedelem felderítésében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály és a Rendészeti Igazgatóság Tisza Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai, a Karcagi, a Kunszentmártoni, és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság kollégáival 2022. október 12-én mértek csapást az illetékességi területükön tevékenykedő, kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyekre.

A nyomozók 20 lakcímen összesen 28 előállítást foganatosítottak. A kényszerintézkedéssel párhuzamosan végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként több mint 15 kg vágott dohányt, 1110,98 g kábítószer gyanúját keltő anyagot, 177 db extasy tablettát, valamint vagyonvisszaszerzési tevékenység okán 1485 eurot, 5.796.500 forintot és 547 g arany ékszert, továbbá nagyértékű személygépkocsikat, mobiltelefon készülékeket, műszaki cikkeket foglaltak le.

A rendelkezésre álló adatok szerint 9 személy rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve értékesített kábítószer gyanúját keltő anyagokat Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakosoknak. A terhelteket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók. Az illetékes nyomozó hatóság a gyanúsítottak őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság valamennyiük esetében 30 napra rendelte el letartóztatásukat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek