LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a háztartásokban képződött lom hulladékokat az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. 2022. október 17-től 21-ig, a vegyeshulladék szállítási napokon körzetenként, díjmentesen elszállítja otthonuk elől.

LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS
Tisztelt Karcagi Lakosság!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a háztartásokban képződött lom hulladékokat az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. 2022. október 17-től 21-ig, a vegyeshulladék szállítási napokon körzetenként, díjmentesen elszállítja otthonuk elől.


A 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról rendelkezése alapján a lomhulladék: az ingatlanhasználótól a közszolgáltató által a lomtalanítás során átvett olyan háztartási hulladék, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja;


A lomtalanítás kizárólag azokra a háztartásokra vonatkozik, amelyek a rendszeres közszolgáltatást folyamatosan igénybe veszik, és az adott ingatlanon a hulladékszállítási közszolgáltatás nincs szüneteltetve!


Elszállítás:
o A szállítást a kommunális hulladékszállítással egyezően végezzük, naponta mindig azokon az
utcákon, ahol a rendszeres hulladékszállítás történik.


o Az Északi külvárosi részen 2022. október 17-én hétfőn, a Déli külvárosi városrészen 2022. október 19-én szerdán történik a lomtalanítás.
o Az elszállítás reggel 7:00 órakor kezdődik, és a hulladékszállítás a szokott útvonalon halad.
Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a kihelyezett elszállításra váró hulladékokért az elszállítás pillanatáig a hulladék tulajdonosa felel. Ezért kérjük, hogy ne helyezzék ki napokkal korábban a lomtalanításra szánt hulladékot! Aki az adott napon nem tartózkodik otthon, illetve a hulladék felügyeletét egyéb módon (pl. szomszéd által) sem tudja megoldani, kérjük jelezze felénk az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 59/503-317, 59/503-318, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Így elkerülhetjük a felesleges munkával és a közvetlen lakókörnyezetünk szennyezésével járó kellemetlenségeket!


o A lomtalanítás keretében kihelyezett hulladékot úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű és gyalogos forgalmat ne zavarja, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével és a hulladékszállítást végző célgép azt jól meg tudja közelíteni.


o Fontos, hogy kizárólag a fenti időpontig kihelyezett hulladékokat szállítjuk el, háztartásonként maximum 1 m3 mennyiségben az alábbiak szerint:
o Elszállításra kerülő anyagok:
o A lomtalanítás során elsősorban használhatatlanná vált eszközöket, illetve udvar, kert, alsóépület takarításából származó hulladékokat szállítunk el: pl.: bútordarabok, műanyag eszközök, fahulladék, üveghulladék, egyéb nem veszélyes anyagok, berendezési tárgyak (napernyő, matrac stb.).


Nem szállítjuk el:
o az olyan hulladékokat, amelyeket más gyűjtőpontokon díjmentesen átveszünk, vagy olyan újrahasznosítható hulladékokat, amelyeket a házhoz menő szelektív gyűjtőjárattal, vagy a gyűjtőszigetekről szállítunk el
o amelyeket a hatóság által kiadott engedélyünk nem tesz lehetővé (pl.: veszélyes hulladékok)


Ezek pl.: a kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések (hűtőgépek, mosógépek, televíziók, rádiók, porszívók, konyhai elektromos berendezések, egyéb elektromos berendezések, számítástechnikai eszközök), fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok, nagyméretű fémhulladékok, akkumulátorok, olajhulladékok és folyékony üzemanyagok hulladékai,autógumik, gépalkatrészek, állati eredetű hulladékok.


o építési-bontási törmeléket, annak elszállítására a konténeres szállítás lehetősége adott
o fák, cserjék, szőlők metszéséből, gallyazásából származó nagyméretű hulladékokat. Ezeket a biológiailag lebomló hulladékokat hulladéklerakó telepnél erre a célra létesített területen kell elhelyezni.


Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a feleslegessé vált eszközeiket ezek figyelembevételével legyenek szívesek a lakóingatlanuk elé kihelyezni!
Segítő együttműködésüket köszönjük!
NHSZ Tisza Nonprofit Kft.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek