PALÁNTA PIKNIK

Földváriné Simon Ilonával, a Karcagi Református Általános Iskola és Talentum Óvoda vezetőjével beszélgettünk a templomkertben, miközben mögöttünk a gyerekek nagyon lelkesen körjátékoztak a Palánta piknik keretében.

- Iskolákban hagyomány, hogy a második osztályos tanulók fogadják a szeptemberben megérkezett kis elsősöket. Ennek a programnak a neve a Palánta piknik. Most ezen a pikniken vagyunk, ennek a tartalma egy játékos szövegezésű fogadalomtétel, aztán egy játék, ami éppen most zajlik. Utána pedig a piknik jön, amire a szülők elkészítették a finom süteményeket. A gyerekek letanyáznak úgy, ahogy a piknik esetében kell, illetve pokrócra, plédre, és elfogyasztják a süteményeket.

- Tulajdonképpen az elsősök és másodikosok most találkoznak így egyszerre együtt, hiszen a szünetekben nincs idő ismerkedésre, így valójában ez egy közösségépítő program.


- A Varró 4. alatt található telephelyünkön van az első és a második évfolyam, s való igaz, hogy a szünet rövid arra, hogy találkozzanak, beszélgessenek, egy picit együtt legyenek, ez az alkalom pedig erre kiválóan alkalmas - mondta az iskolavezető.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek