Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

Gulyás: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak

 

A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, cserébe pedig mindenkitől takarékosságot várunk el - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlését követően megtartott sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Gulyás Gergely hozzátette: a 25 megyei jogú városnak 135 milliárd forint pluszkiadást jelent jövőre az energiaárak növekedése. "Ez a gyakorlati következménye azoknak a nagy európai vitáknak, amelyek a háborúról és különösen a háborúra adott energetikai szankciókról zajlanak" - fogalmazott.

Hozzátette: a kormány és az önkormányzatok egymásra vannak utalva ebben a helyzetben. Arra kérte az önkormányzatok faragják le pluszkiadásaikat, de a közszolgáltatások esetében a legfontosabbakat tartsák fenn. Megjegyezte: még így is állami segítségre lesz szükség, és a kormány tárgyalni fog az önkormányzatokkal és igyekszik segítséget nyújtani.

"Egyetlen hosszútávú megoldás van, az, ha az energetikai szankciók helyett olyan politikára térünk át, ami normalizálja Európában az energiaárakat" - emelte ki.

Fotó: MTI

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek