Oroszország-Ukrajna-háború

Ukrajnai háború - ORFK: 15 451-en érkeztek Ukrajnából vasárnap

Budapest, 2022. augusztus 1., hétfő (MTI) - Az ukrán-magyar határszakaszon 7069 fő lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8382-en nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.
Vonattal 231 ember - köztük 92 gyerek - érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre - jelezték.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket, ehhez támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek