Tüdőszűrő vizsgálat

K Ö Z H Í R E L É S

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézet Tüdőgondozó Intézete a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról szóló 51/1997. NM. rendelet alapján ajánlott tüdőszűrő vizsgálatot tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megye területén huzamos jelleggel tartózkodó 40 éves és ennél idősebb lakosok számára. A Megyei Tüdőgondozó Intézet

2022. június 10-től – 2022. augusztus 8-ig

végzi városunk lakosainak szűrővizsgálatát az alábbiak szerint:

A vizsgálat helye: Karcag, Kossuth tér 11-13.

Szűrési idő naponta:

Hétfő: 11.30-tól – 16.00-ig
Kedd: 08.30-tól – 13.00-ig
Szerda: 11.30-tól – 16.00-ig
Csütörtök: 08.30-tól – 13.00-ig
Péntek: 08.30-tól – 13.00-ig

A szűrővizsgálat alól mentesülnek azok a személyek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton igazoltan részt vettek, illetőleg a tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak.

Kérem, hogy egészségük megóvása érdekében vegyenek részt a szűrésen. A tüdőszűrés a TBC-n kívül számos más betegség felderítésére, szűrésére is szolgál. 40 éves kor felettieknek ajánlott.

Kérem, hogy a szűrésre kötelezett a személyi igazolványával és betegkártyájával (TAJ szám) szíveskedjen a vizsgálaton részt venni.


A jelenleg érvényben lévő közegészségügyi helyzetre tekintettel kérjük, hogy várakozás alkalmával a kötelező 1,5 m-s távolságot betartani szíveskedjenek, valamint a helyiségbe lépéskor az arcmaszk használata kötelező.

A 40 éven aluli lakosok (munkakör ellátásához vagy tanulmányainak folytatásához szükséges) tüdőszűrése az alábbiak szerint történik:
- 18 éves kor alatt személyi igazolványával, betegkártyájával, orvosi beutalóval, szülői kísérettel szíveskedjen megjelenni,
- 14-40 éves korig a szűrésért a jogszabályok szerint fizetni kell (1.700,-Ft), valamint orvosi beutaló szükséges postai csekket a szűrés helyén lehet kérni, a tavalyi nem megfelelő. A befizetett összegről számla kiállítása lehetséges.
- Válaszboríték ellenében a szűrés eredményéről levélben értesítést küld a Kórház.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek