A megye egyik legnagyobb játszótere épül meg Karcagon

A megye egyik legnagyobb játszótere épül meg az Erzsébet-ligetben. Az erről szóló szerződést a városházán írták alá, majd a helyszínen a sajtó képviselőinek is bemutatták az 50 milliós beruházást részleteit.

- Évtizedekig elhanyagolt területen egy csoda nő itt ki Karcagon, hiszen megépült már a bringapálya, a milánói pavilon is meg fog épülni és a megye legnagyobb játszótere itt fog kinőni a földből. Egy olyan szabadidőközpont lesz itt a fürdő környékén, amire azt gondolom, hogy csodájára járnak és nagyon fogják szeretni a családok, a kisgyerekek, a nagyobb gyerekek, a szülők. Karcagra mindenképpen jó, hogy egy ilyen szabadidőközpont jön, mert fejlődik a város. Azt kell mondanom, nem mehetünk olyan pontjára a városnak, ami ne fejlődne - parkolók, kerékpárutak, munkahelyteremtő beruházások -  Karcagon csoda épül - mondta a helyszínen F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője.

 

Bálint Tibor, a kivitelezést végző cég ügyvezetőjétől megtudtuk, tizenegy eszközös játszótér valósul meg a ligetben.

- Három szekcióban, három különböző körben. Lesz a piciknek, egészen a bölcsődés korúaknak, lesz a kicsit nagyobbaknak, az óvodás korúaknak és már majdnem a tinédzser korúaknak is egy-egy játszótér, különböző ütéscsillapító felületekkel - homokburkolat, műfű, öntött gumi. Három játszóvár fog megjelenni a korosztályoknak megfelelő játékokkal, lesz hintázási, mászási lehetőség, rugós játékok, libikóka, nagy mászóháló, tehát minden, ami a mai kornak az igénye - árulta el a kivitelező.

- Egy HACS pályázat keretén belül fog a játszótér megépülni. Itt a ligetben nagyon sok pályázat ér össze, gyakorlatilag egyszerre kezdődnek azok a munkálatok, amelyek az egész terület megújítását szolgálják, ebből egyik a játszótér - mondta Szepesi Tibor polgármester.

- A megye egyik legnagyobb játszótere közel 50 millió forintból három külön korosztálynak készül, három különböző egységgel, de mégis egy közös játszóteret alkotva - mondta Szepesi Tibor, aki szerint a további pályázatok is hozzájárulnak az egységes kialakításhoz, hiszen már a kerékpáros pálya elkészült, a kiszolgáló épület, a Rónai Malom felújítása is a végéhez közeledik és a terület rendezése, a parkosítás is folyamatban.

- Nem mellesleg ez a terület előkészítés a játszótér építéséhez is elengedhetetlen, hiszen most, hogy aláírtuk a szerződést, megkezdődhet a játszótéri elemek gyártása. Ez zajlik a tavasz, nyár folyamán, párhuzamosan azzal, ahogy a területet kialakítják a szakemberek és nyár végén, augusztus-szeptember legelején kerül majd a helyére és vehetik birtokba a gyerekek a játszóteret. A kész kerékpáros pályát április elsején átadják, s ahogy egy-egy beruházás, kialakítandó objektum, parkrészlet elkészül, azt is igénybe lehet majd venni - ígérte a városvezető, aki szólt arról is, hogy a milánói pavilon építése a napokban elkezdődik éppúgy, mint a Liget úti Sporttelep  felújítása.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek