Megyei elismerésben részesült

Az állampolgárok tűzbiztonsága érdekében egy irányba kell, hogy haladjon a csapat, s vezetőként ez a feladatom - vallja Sóti Gábor tűzoltó ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
tűzoltósági felügyelője, aki nemrég vehette át  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat.Még általános iskolában osztályfőnöke Lévainé Kovács Róza és férje, Lévai Kálmán akkori tűzoltóparancsnok szervezett ifjúsági tűzoltócsapat tagja volt Sóti Gábor is. A csapat 1987-ben megnyerte az Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyt, az ausztriai Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltóversenyen bronz és ezüst minősítést kapott. 1988-ban az Országos Ifjúsági és a Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltóversenyt nyerték meg.
Sóti Gábor aztán a mezőgazdasági pályát választotta, a karcagi Mezőgazdasági Szakközépben érettségizett, s lett technikus. Mivel megnyerte az Országos Szakmai Versenyt növénytermesztés és növényvédelemből, így felvételi nélkül vették fel a Gödöllői Agrártudományi Egyetem főiskolai karára. 1996-ban végzett, akkor kérdezte meg tőle Lévai Kálmán, hogy nem dolgozna-e tűzoltóságon. Igent mondott, azóta megszerezte a munkájához szükséges szakmai végzettségeket.


Magas szintű szakmai munkáját 24 év alatt több díjjal is elismerték. Mint mondta, megtiszteltetés számára ez a megyei elismerés, amely neki és a mögötte lévő csapatnak is szól.
Feleségétől és két gyermekétől is teljes támogatást kap. Apaként szigorú, de következetes. Vallja, mindent 100 %-osan kell csinálni, dolgozni, pihenni, játszani is, nem lehet úgy, hogy most kicsit tanulok, kicsit játszom.


Sóti Gábor számára a kikapcsolódást a kertészkedés, a családi biciklitúrák, a helyi kulturális programok, a fiával közös galambászat jelenti, de vannak apa-lánya programjaik is. A csapatépítés részeként a karcagi kolbászízesítő versenyen Tűzokádók néven tűzoltó kollégáival töltött kolbászt.
Vezetőként fontosnak tartja, hogy megbeszéljék a problémákat, az célja, hogy az állampolgárok tűzbiztonsága növekedjen, s ehhez a jogszabályok betartása mellett szakmailag lehető legjobb megoldást kell keresni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14