Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt napon a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányságon eljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves egyeki lakos ellen. A férfi 2020. május 23-án, a hajnali órákban közlekedett személygépkocsival Tiszafüred belterületén. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét, és gépkocsijával egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülése nem keletkezett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért az intézkedő rendőrök vezetői engedélyét elvették.

A Szolnoki Rendőrkapitányság hasonló eset miatt indított eljárást, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 26 éves szolnoki lakos ellen. A férfi 2020. május 23-án, az éjszakai órákban közlekedett személygépkocsival Besenyszög külterületén, amikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban lesodródott a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd onnan autójával a vízelvezető árokba borult. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, valamint megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Ezen balesetek kapcsán felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy szeszes ital fogyasztása után semmiképp ne üljenek a volán mögé! Éjjel, korlátozott látási körülmények között a vezetés egyébként is fokozott óvatosságot és körültekintő, fegyelmezett vezetést igényel. Útkanyarulathoz érve kiemelten fontos a jármű sebességének csökkentése, és nagyobb követési távolság tartása az előttünk közlekedő autók mögött.

… hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek