KÖRNYEZETÜNK VÉDELMÉÉRT TÁBOR

A Zöldfa úti Óvodában Andrási Tibornéval arról beszélgettünk, mit is takar az egy hét a környezetünk védelméért tábor.

A tábor azoknak a nagycsoportos gyerekeknek szerveződik, akik biztonságosan tudnak kerékpározni és szeretik a természetet és fokozottan érdeklődnek iránta. a természet iránt.
Az egy hét alatt a kerékpározás a központi elfoglaltság, minden napra beterveznek két kerékpározást.

A táborban öt óvodapedagógus vesz részt, két dajka és diákmunkás gyerekek is segítik a munkát. A kerékpározás során a természeti értékeinket fedezik fel, majd a megszerzett élményeket feldolgozzák. Nagyon sok érzékenyítő játékot játszanak, hogy megtapasztalják, az élőlények hogyan érzékelik a körülöttük lévő világot, hogy ők is érzékenyebbek legyenek, megtanuljanak a természetre figyelni.
Első alkalommal az óvoda környékét fedezték fel, kerékpáros vetélkedőt szerveztek, utána a közeli erdőben jártak, megtekintették a földbe vájt kunyhót. A második napon az erdőt, mint élőhelyet fedezték fel. Egy farmon is jártak, de a lombkorona sétány is hatalmas élmény volt a gyerekeknek.

Részt vesznek az Akácliget fürdő sportrendezvényén is, de a HNP területére is kirándulnak a puszta növény- és állatvilágának megfigyelésére.
A Vadászházban felelevenítik a megszerzett ismereteket, tapasztalatokat is, de vizsgálódásokat is végeznek és megnézik az ottani kiállítást is.
Újfalusi Sándor természetvédelmi őr is járt az óvodában, mert kis kuvik fiókákat találtak.

A szülőknek este sokat mesélnek a gyerekek a tábori napjaikról is, egy zárt csoportban megosztják velük a napi élményeket, ez segíti, hogy azt felelevenítsék gyermekeikkel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek