Hidegfront érkezik, de utána ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik, de utána ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik, de utána ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik, de annak elvonultával ismét melegszik az időjárás, a hétvégén többfelé 30 fok feletti maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő reggel még északkelet felé lehetnek záporok, zivatarok. Napközben több órára kisüt a nap, majd este megérkezik a hidegfront és ekkortól északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Estétől egyre nagyobb területen megerősödik, sőt, a front mentén és zivatarok környezetében viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 18-24 fok várható. Napközben általában 32-38 fokig emelkedik a hőmérséklet, az északi határnál viszont csak 30, 31 fok várható.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Többfelé erős, zivatar környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-23, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Szerdán több órára kisüt a nap. Helyenként előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel az ország déli felén. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos lehet a szél. Hajnalban 8-17, a délutáni órákban 23-27 fok valószínű.

Csütörtökön napos időre van kilátás. A minimum 7-16, a maximumok 24-28 fok között alakulnak.

Pénteken, augusztus 20-án sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de egy-egy zápor nem kizárt. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 8-17 fokról 26-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap több órás napsütés valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat záporeső, egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet szombaton 8-17, vasárnap 10-18 fok között alakul. Szombaton 26-32, vasárnap 26-33 fokig emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek