NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR 2021.

NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR 2021.

NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR 2021.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR 2021. címmel indít nyári térségi szabadtéri rendezvénysorozatot...

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar NAGYKUN SZIMFONIKUS NYÁR 2021. címmel indít nyári térségi szabadtéri rendezvénysorozatot, melynek részleteiről a berekfürdői Park Étteremben tartott sajtótájékoztatót Ignácz Ervin ügyvezető, Patkós Imre ügyvezető, szakmai igazgató és Hubai Imre közgyűlési elnök a saj6tó és az érintett települések vezetői: Balogh Gyula, Abádszalók, Sári Kovács Szilvia Karcag Város alpolgármestere és Molnár János, Berekfürdő polgármestere előtt.

Hubai Imre, a JNSZ Megyei önkormányzat elnöke örömmel fogadta és támogatta a zenekar kezdeményezését, hiszen mint fogalmazott, a Tisza-tó és a Nagykunság érintett településein élők is szeretik a komolyzenét. Az együttes által összeállított műsor pedig kicsikhez és nagyokhoz is egyaránt szól, hiszen van, ahol gyermek előadás is lesz, s nem mellesleg egy lemezbemutató koncert is, ami igazán emeli a fesztivál rangját.

Ignácz Ervin ügyvezető elmondta, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Nagykun Szimfonikus Nyár 21 fesztiválját, amelynek négy helyszíne van: Abádszalók, Tiszafüred, Karcag és Berekfürdő. A koncertet nagyon várják a zenekar tagjai is, akik hónapokig nem játszhattak és most napok óta próbálnak, gyakorolnak, hogy kulturált szórakozást és kikapcsolódást kínáljanak az érdeklődő helyi és más településekről érkező zeneszeretők számára.

Patkós Imre ügyvezető, szakmai igazgató arról szólt, hogy a Zenei kalandozás a világ körül elnevezésű est Abádszalókon, a Tisza-tó Szabadtéri strand színpadán indul július 2-án, majd Tiszafüreden, a Fő téren július 10-én, Karcagon augusztus 20-án a Városháza előtti téren hallható. A műsor első részében Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők, majd egy világkörüli útra indulnak a nézők, amelynek során a különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival is megismerkedhetnek. A koncert második részében Mozivarázs címmel válogatás hangzik el közismert filmek népszerű zenéiből. A Nagykun Szimfonikus Nyár szeptember 4-én Berekfürdőn egy lemezbemutatóval zárul. Dolhai Attila musical- és operett énekes, a Budapesti Operettszínház művésze lesz az est sztárvendége, a zenekart vezényli Izaki Maszahiro és Kanai Toshifumi vezényli.

A koncertek ingyenesen látogathatók.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.