Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. 

Az elmúlt napon a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint három ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított eljárást egy mezőhéki lakos ellen. A 65 éves férfi segédmotorosos kerékpárral közlekedett 2020. május 21-én 5 óra körül Mezőhék külterületén, ahol lehaladt az úttestről, majd elesett. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A férfi a baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.

Egy 55 éves nő közlekedett személygépkocsival Túrkeve külterületén 2020. május 21-én 7 óra 30 perc körül, amikor az előtte haladó járműszerelvényt megelőzte. A manőver befejezését követően a nő visszatért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol elvesztette uralmát a gépjármű irányítása felett és az árokba hajtott. A rendőrök mindkét sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely a járműszerelvényt vezető férfi esetében pozitív értéket mutatott. A rendőrök a jogsértőt előállították és vezetői engedélyét elvették. A baleset során a nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.

Szintén ittasan vezetett az a kisújszállási lakos, akit 2020. május 21-én 21 óra 46 perc körül igazoltattak a rendőrök Kenderes belterületén. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A rendőrök megállapították, hogy a jogsértő nem rendelkezik vezetői engedéllyel.      

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is!

Nem éri meg kockáztatni! Kérjük, fogadják meg  figyelemfelhívásunkat!

 ...hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek