Vádemeléssel folytatódiott a kunmadarasi gázrobbanán

Gázrobbanás Kunmadarason - Vádemelés foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt egy 66 éves kunmadarasi férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

 

A vádirat szerint a férfi 2020. június 17-én, Kunmadarason, az édesanyjával és két testvérével közösen lakott kertes családi ház konyhájának a falát szerette volna kijavítani. Azért, hogy a gáztűzhely mögötti falfelülethez hozzáférjen, leszerelte a készüléket a gázvezetékről. Ennek során azonban a gázvezeték nyílását szabadon hagyta, arra nem helyezett végelzárót.

Két nap múlva, június 19-én a reggeli órákban a férfi édesanyja véletlenül megnyitotta a gázvezeték golyós csapját, s a konyha légterébe kiömlő gázt egy elektromos szikra berobbantotta.

A fellobbanó lángok az idős hölgy testfelületének 10-19%-án, arcán, nyakán és kezein I. és II. fokú égési sérüléseket okoztak.

A baleset azért következett be, mert a szakképzettséggel nem rendelkező férfi a gáztűzhely kikötésekor nem tartotta be a gázszerelői tevékenység szakmai előírásait.A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a férfivel szemben.

Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek