Újabb unokázós csalókat fogtak el

A Nógrád megyei nyomozók egy 67 éves férfit és egy 52 éves nőt vettek őrizetbe,

akik többektől csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében.

A bíróság elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség ügyeletére 2021. február 10-én 15 óra 17 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy salgótarjáni időskorú férfitól ismeretlen személyek három millió forint készpénzt csaltak ki.

A nyomozás adatai alapján az ismeretlen személyek külföldi telefonszámról felhívták a sértettet, és közölték vele, hogy hozzátartozóját baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szüksége. A hívó azt is közölte, hogy a pénzt a rendőr-főkapitányság munkatársai veszik át. A tévedésbe ejtett sértett ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó személyeknek átadta a kért összeget.
Az ismeretlen személyek hasonló módszerrel próbáltak kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében, elsősorban Salgótarjánban és Gyöngyösön élő időskorú személyektől is.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai - a széleskörű adatgyűjtés, felderítő tevékenység eredményeként - beazonosították és országos koordináció keretében a 2021. március 26-án végrehajtott akció során, Pásztó belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat. A pénz átadása a sértettek helyzetfelismerésének és a rendőri akciónak köszönhetően is meghiúsult. A gyanúsítottak a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni.

A rendőr-főkapitányság épületébe előállított szlovák állampolgárokat a nyomozók többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2021. március 29-én a bíróság elrendelt.
Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek