Kormánybiztos lett dr. Fazekas Sándor

A február 26-ai Magyar Közlönyben megjelentek szerint a Kormány dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselőt, korábbi földművelésügyi minisztert 2020. február 21. -től 2022. február 20.-ig a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki.

A kormánybiztos a következő két évben megvizsgálja és nyomon követi a zsebszerződések visszaszorítását célzó szabályozás hatályosulását, ennek érdekében elemzi a kérdés kapcsán megszületett bírósági döntéseket és hatósági határozatokat; áttekinti a földügyi szabályozást, különös tekintettel a haszonélvezet, haszonbérleti jog intézményének vizsgálatára, az érintett tárcákkal egyeztetve – szükség szerint – javaslatot tesz a szabályozás megváltoztatására; a termőföld védelme és a magyar gazdák érdekében az érintett tárcákkal egyeztetve − szükség szerint – javaslatokat fogalmaz meg. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök a Miniszterelnökséget vezető miniszter útján irányítja - áll a Kormányhatározatban.


- Nagy megtiszteltetésként ért Orbán Viktor miniszterelnök úr felkérésre ennek a fontos feladatnak az ellátására. A korábbi munkám során is sokat foglalkoztam földügyi kérdésekkel. A magyar föld védelmét, a magyar gazdák érdekéinek a védelmét mindig is az egyik legfontosabb feladatomnak tekintettem 8 éves földművelésügyi miniszteri, 18 éves országgyűlési képviselői és 20 éves karcagi polgármesteri megbízatásom során egyaránt. A feladat ellátása érdekében megkezdtem egy szakértőkből álló munkacsoport felállítását - mondta telefonon hírportálunknak dr. Fazekas Sándor kormánybiztos.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek