Több mint száz feljelentéssel zárult a rendőrség fokozott vasúti ellenőrzése

Több mint száz esetben tettek feljelentést a rendőrök a 24 órás fokozott vasúti ellenőrzés során

 

- közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során szerda reggel 7 órától csütörtök reggel 7 óráig végzett fokozott ellenőrzést a rendőrség együttműködő szervezetekkel.

Az akció ideje alatt 874 alkalommal vonatokat, 620 esetben állomásokat ellenőriztek közbiztonsági céllal. Ennek során a hatóságok 4558 embert igazoltattak, büntetőfeljelentést 10, szabálysértési feljelentést 114 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 21 embert állítottak elő, 30 embert fogtak el, 311 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mindemellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen 181 fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező gazdálkodót is ellenőriztek.

Azt írták: az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása (fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására) volt.

Az ellenőrzés kiterjedt a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó, más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére - olvasható a rendőrségi közleményben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek