Interneten ellenőrizhető az oltási regisztráció

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) internetes felületet nyitott,

 

ahol bárki ellenőrizheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A regisztráció lekérdezése a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon érhető el.

A kormányzati oldalon azt írták: ezen az oldalon azok, akik már regisztráltak, de még nem kapták meg az oltást, lekérdezhetik a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésük feldolgozásának státuszát. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a taj-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn "igen" vagy "nem" üzenetet fog látni.

Ha valaki "igen" választ kap, az azt jelenti, hogy regisztrációja az oltásra érvényes és szerepel a Neak nyilvántartásában, tehát nyilvántartják oltandóként.

Aki "nem" választ kap, annak regisztrációja még nem érkezett meg a Neakhoz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást - írták, kiemelve: az érintett ez esetben sem késett le a regisztrációról, megismételheti a pontos adatok megadásával.

Felhívták a figyelmet: akár interneten, akár postai úton regisztrált valaki, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák, és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis ellenőrzik.
Azt írták: az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezés esetén néhány napot, postai úton küldött jelentkezésnél nagyjából egy hetet vesz igénybe. Ezért a lekérdezést az online regisztrációtól, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.

Ha valaki a regisztrációnál pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezésnél meggyőződtek arról, hogy már nyilvántartják őket beoltandóként - az eddig már beoltottakhoz hasonlóan - értesítést kapnak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra - közölték.

Hangsúlyozták, hogy az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez elsőbbséget. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. "Minden regisztrált sorra fog kerülni" - hangsúlyozták a kormányzati oldalon, hozzátéve, az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina mennyisége korlátozza.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek