Vadhúsadományt kaptak a Kátai Gábor Kórház dolgozói

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítéséhez.

A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára. A karcagi Kátai Gábor Kórház hétfőn kapta meg az adományt.

 

Az átadáson Kocsmár Gyula, a Nagykunsági Tájegység tájegységi fővadásza elmondta, a Nagykunsági és a Tisza-tavi Vadgazdálkodási tájegység vadászatra jogosultjai vadétellel vendégelik meg a Kátai Gábor Kórház egészségügyi dolgozóit munkájuk elismeréséről.


A széleskörű társadalmi összefogás részeként a vadászok, vadgazdálkodók 184 kg konyhakész - 24 db őzhússal - járultak hozzá a dolgozók járvány ellen küzdelméhez.
A felajánlott és az egerbocsi Vadker Kft. által feldolgozott őzhúsból Kátai Gábor Kórház konyhájának profi csapata készíti el az ebédet a dolgozóknak, ezzel fejezik ki a Jász-Nagykun-Szolnok megye vadászai  nagyrabecsülésüket az egészségügyi dolgozóknak áldozatos helytállásukért - mondta Kocsmár Gyula.


- Azt látom, hogy amikor összefogásra van szükség, akkor megtalálják egymást a szereplők, hiszen 12 vadgazdálkodással foglalkozó szervezet megtalálta a Kátai Gábor Kórházat és felajánlotta azt a vadhúst, amit itt a környéken ejtettek el. Azt gondolom amellett, hogy finom étel készül az egészségügyi dolgozók számára ebből a vadhúsból, ez egy nagyon jó gesztus is, hogy mindenki a munkája során gondol azokra, akik tesznek értünk, akik vigyáznak az egészségünkre. Azt látom, hogy a vadászokon túl mások is gondolkodnak az egészségügyi dolgozókra, az élet minden területén sokan vannak, akik segítik rajtuk kívül a rendőrséget, a katonaságot, civileket és szociális szervezeteket - mondta  F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő.


A 24 őzet Tiszaörs, Fegyvernek,Tiszapüspöki, Bánhalma, Kunmadaras, Karcag, Szolnok, Kisújszállás, Törökszentmiklós-Surjány, Tiszaszöllős, Abádszalók, Tiszafüred, Nagyiván vadászatra jogosultjai ajánlották fel- tudtuk meg Farkas Sándor Lászlótól, a Tisza-tavi Tájegység tájegységi fővadászától.  Az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztálya célja az adományokkal részben a vadhús fogyasztás népszerűsítése, másrészt az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére volt ebben a jelenlegi helyzetben.
A Kátai Gábor Kórház dolgozói nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg ezt a nagylelkű, nagy mennyiségű adományt. Mint fogalmazott sok-sok adomány érkezett az intézménybe az elmúlt két hónapban, de ilyen jellegűt még nem kaptak. A kórházi konyhán fogják elkészíteni a dolgozók számára az őzpörköltet. de

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14