A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium mind a 73 végzős diákja vállalta az érettségit - tudtuk meg Tóth Barna igazgatótól. Hétfőn a magyar középszintű érettségit 70-en az iskolában írták, hárman pedig Szolnokon az emelt szintűt.


Mint megtudtuk, elég hosszú és izgalmas felkészülésen vannak túl az iskolában. Amikor kiderült, hogy írásbeli érettségire kell számítani, onnantól kezdve próbálták a védőfelszereléseket beszerezni, de a kormány által biztosítottak is időben megérkeztek. A legtöbb vizsgázó a magyar érettségin van, a 70 főt hét tanterembe helyezték el, így 7x4 óra ügyletre van igény, van pedagógus, aki több órát is vállalt, van folyosói ügyelet, és tartalékügyelet is.

A reggeli érkezést is úgy osztották be, hogy ne alakuljon ki csoportosulás a diákok között, akik a beléptetéskor kapták meg a szájmaszkot és a kesztyűket, a tantermekbe pedig fertőtlenítőszert is kihelyeztek.  A vizsgán minden diák a boríték mellé kapott egy Bibliát is, mert úgy vélték ennek a lelki támogatásnak is örülnének.


Rengeteget ismételt, sok videót megnézett, hozzáolvasott a témákhoz Poharánszki Petra Anna, aki nagyon izgul, szeretné ha jól sikerülne a magyar vizsgája. Radnóti Miklósnak, Petőfinek, Mikszáthnak is örülne. Az, hogy maszkban kell érettségizni nagyon zavarja, akár a kesztyű, de muszáj koncentrálnia, hiszen az Állatorvos-tudományi Egyetemen szeretne továbbtanulni.
Cséti Gabriella irodalomtanára mondatait is megfogadta: ne izgul, figyel a költői képekre, alakzatokra, megtanulta a műfaji jellemezőket és figyel az időre, mert az nagyon gyorsan eltelik. Szeretné ha novellaelemzés lenne a feladatok között, vagy kérvény, hivatalos levél írása.

A maszk, kesztyű nehezítő körülmény, de anyukája tanácsát megfogadja, nem foglalkozik vele, a feladatra koncentrál. A Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy-számvitel szakára készül. /de/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14