F. KOVÁCS SÁNDOR TÁJÉKOZTATÓJA ABÁDSZALÓKON

A mai nap folyamán Abádszalókon a szabadstrand területén került sor F. Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselőjének tájékoztatójára. A képviselő szólt, a Tisza-tó turizmusának jelenlegi körképéről, a járványügyi helyzet által okozott károk enyhítése érdekében tett képviselői érdekképviseleti munkáról.

Elmondta, hogy a szakemberekkel közösen már március végén levélben megkeresték a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács segítségével a térség önkormányzatait, szolgáltatóit, hogy megkezdhessék a károk felmérését és segítő kezet nyújtsanak a turisztikai szereplőknek a kormányzati érdekképviseletben. Ennek érdekében Magyarország miniszterelnökét kérték, hogy a Tisza-tavi turisztikai beruházások megvalósulását minden lehetséges eszközzel segítse. Szólt arról is, hogy levélben fordultak a turizmusért felelős miniszterhez, a turizmusirányításért felelős állami szerv vezetőjéhez, olyan konkrét jogszabály-módosítások ügyében, és intézkedések bevezetése érdekében, amelyek a turisztikai vállalkozásokat segítik. A képviselő azt is elmondta, hogy felkeresték a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert azért, hogy a vendégek elmaradásával, a bevételkiesést elszenvedő önkormányzatok kaphatnak-e teljes vagy részleges kedvezményt a szabadstrandok idei évi bérleti díjából. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő arról is szólt, hogy egy friss kutatás szerint a magyarok 70%-a a veszélyhelyzet elmúltával, a megfelelő óvintézkedések betartásával leginkább belföldre szeretne utazni.

-A biztonságnak, a tisztaságnak a rugalmas foglalásnak, a tudatos tervezésnek és a tér iránti igénynek rendkívül felértékelődik majd a szerepe-fogalmazta meg a képviselő.

 Elmondta, hogy a Tisza-tónál a folyamatban lévő nagyszabású fejlesztések,-úgymint- a Tisza-tavi Természetbúvár és Túraközpont, Raftingpálya, a gátkorona körbekerékpározhatóvá válása, a nyaralóhajózási program idei elindítása, a szabadstrand család-és látogatóbarát fejlesztése mind azt a célt szolgálják, hogy az idelátogatók közül mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást jobban, mint eddig bármikor.

Brehó Mónika

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.