Hátulról leütötte az idős nőt

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 57 éves tiszaroffi nő letartóztatásának meghosszabbítására.

 

A gyanúsított ellen nyomozás indult a Karcagi Rendőrkapitányságon a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt.

 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. október 25. napján a délelőtti órákban tiszaroffon hátulról leütötte a kerékpárját toló 70 éves sértett nőt. A sértett az ütés következtében a földre esett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsított nő a magatehetetlen sértett kerékpárjára akasztott szatyrok közül elvette azt, amelyikben a pénztárcája és egyéb iratai voltak, majd futva távozott a helyszínről.

 

A gyanúsítottat a rendőrség még aznap elfogta és bűnügyi őrizetbe vette, majd a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását. Ezúttal az ügyészség azért tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatás határidejét további három hónappal hosszabbítsa meg. Abban az esetben, ha  a letartóztatás tartama eléri a hat hónapot, a további hosszabbítás tárgyában a bíróság ülést tart. Jelen ügyben a járványhelyzetre tekintettel a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája távmeghallgatás útján tartott ülést, és 2020. július 28. napjáig meghosszabbította a terhelt letartóztatását. Az ügyész és a gyanúsított a végzést tudomásul vette, azonban a védő nem volt jelen így részére a végzést kézbesíteni fogja a bíróság.

Megyei Főügyészség

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14