A csúszós utak okoztak baleseteket

Szombat reggel több, pályaelhagyásos közlekedési balesethez riasztották megyénk tűzoltóit. A hétvégén emellett szén-monoxid-szivárgás, épület- és szabadtéri tűz is munkát jelentett.

 

Elakadt a sárban egy beteget szállító mentőautó péntek éjszaka Cibakházán, az Öregszőlő III. úton. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók drótkötéllel vontatták ki a gépkocsit az ingoványból.

Lesodródott az útról és árokba hajtva a tetején állt meg két személygépkocsi szombat reggel Újszász külterületén. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd csörlővel kerekeikre állították azokat.

Árokba csúszott egy személyautó szombat reggel Karcagnál, a Bucsa felé vezető úton. A karcagi hivatásos tűzoltók vontatták ki a gépkocsit az árokból, amely így önerőből tudta folytatni az útját.

Az út menti árokban az oldalára borult egy autó szombat reggel a Jászberény és Farmos közötti úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. A helyszínre mentők is érkeztek.

Füsttel telítődött egy kazánház szombat délután Fegyverneken, a Bocskai István úton. A ház lakói a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították az ingatlant és elhagyták a főépületet. Az egység megvizsgálta a kéményt, amelyet rendben talált. A kazánban lévő tűz kialvását követően a tűzoltók megvizsgálták a berendezést, és kiderült, hogy annak füstkivezető nyílása dugult el.

Kigyulladt egy melléképülethez épített, húsz négyzetméteres, fa- és fűrészáru tárolására használt építmény vasárnap hajnalban a jászberényi Sármány utcában. A település hivatásos tűzoltói a közművek kiszakaszolását követően négy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délelőtt Kunszentmártonban, egy Eötvös József utcai családi ház nappalijában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos megkezdte a szellőztetést. Az egység visszaállította a jelzéskori állapotot, majd detektoros mérésekkel a ház több helyiségében is kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A tűzoltók ezt követően elzárták a gázt. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután a 4-es számú főúton, Karcag és Kisújszállás között. A járműre egy fa is rádőlt, de sofőrje önerőből ki tudott szállni. A karcagi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát, majd áramtalanítása után kiszabadították az árokból. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Foltokban száraz fű égett vasárnap délután Karcagon, a Bihari és a Tó utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek