II. Félévre készülnek

Mester Anikó, a KÁAMI Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézmény vezetője szerint szerencsés volt az évkezdet, s a 2. félévre is készülnek már.

 

A szünet alatt teljes mértékű fertőtlenítés volt az iskolában, így január 4-én nagyon kevés hiányzó gyermekkel indultak. A szorgalmi feladatát is mindenki elvégezte és a félév vége előtt még van javítási lehetősége mindenkinek.


A nyolcadikosokra nagy teher hárul, életük első fontos döntését kell meghozniuk a pályaválasztásról. Ehhez nagyon sok segédanyagot kaptak, sokat beszélgetnek velük a pedagógusok is és tájékoztatják a szülőket a lehetőségekről.


A második félév fontos feladata a leendő elsősök beiskolázása. Az óvodásoknak Mikulás előtt küldtek egy tájékoztató anyagot az iskolákról, ebben a színezőt kaptak másodikosoktól és egy ajándékkal is kedveskedtek. A farsangi időszakban is terveznek hasonló kiadványt a nagycsoportosoknak. Az iskolavezető bízik abban, hogy a tavaszi időszak már lehetőséget ad arra, hogy az iskolát személyesen is meglátogathassák az óvodások és szüleik.

Ahogy a szabályok engedik, sportprogramokat is tartanának a kicsikkel közösen, mert nagyon fontos lenne, hogy a képet kapjanak arról mi vár rájuk az iskolában, illetve a szülők személyesen találkozzanak a pedagógusokkal. Most a fogadóórák és a szülői értekezletek és online formában történnek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek