Egyre több a baleset megyénk útjain

Sajnos egyre több a súlyos baleset megyénk útjain.

 

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok okozzák. Megrázó tudósításunk következik.

Ezek a felvételek Szolnoknál és Abony között készültek. Egy román teherautó közlekedett Budapest irányából Szolnok felé az M4-es autóút 90-es kilométerénél, amikor eddig tisztázatlan okból négy személygépkocsinak ütközött, majd azokat egy kamionnak tolta. Az egyik gépkocsit vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Ezeket a képsorokat már 32-es főúton készítettük. Itt Ketten meghaltak egy balesetben péntek Jásztelek és Jászberény között, a 32-es főutat a helyszínelés idejére teljesen lezárták

A tájékoztatás szerint egy Jásztelek irányából Jászberény felé haladó személygépkocsi vezetője a főút 31-es kilométerénél, egy balra ívelő kanyarban elveszítette az uralmát járműve felett és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő gépkocsinak ütközött.

A baleset következtében a másik sávba áttérő autó sofőrje és utasa a helyszínen meghalt. Az ütközés erejétől egy harmadik gépkocsi is megsérült – közölték.

A főút lezárt szakaszát a 31-es főúton, Jászjákóhalma felé haladva kerülhetik el az autósok.

A rendőrség kéri a Karcag Tv nézőit is, hogy A gyalogosoknak a járdán, ahol nincs járda a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton, ha egyik sincs vagy gyalogos közlekedésre alkalmatlan, akkor az úttesten kell közlekedni.

Lakott területen belül lehetőleg a menetirány szerinti bal oldalán, lakott területen kívül mindig a bal oldalon a járműforgalommal szemben kell haladni. Esős, latyakos vagy havas időben, amikor a járda mellett hóakadályok vannak, nehéz az úttesten átkelni.

A gyalogos ilyenkor jellemzően arra figyel, hogy ne lépjen a tócsába. Az autósnak számítania kell arra, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló gyalogos a következőpillanatban az úttestre, a jármű elé kerülhet. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzunk az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén.

A gyalogosok is sok mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében. Ha világos vagy fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek