MAGYAROK VÁSÁRA KENDERESEN

Látványos bemutatókkal és kirakodóvásárral várta az érdeklődőket a Magyarok Vására program Kenderesen.

A jól szervezett rendezvényen minden korosztály megtalálta a kedvére való elfoglaltságot, garantált volt a jó hangulat. Kameránkkal mi is látogatást tettünk az eseményre.

Ebben az évben is megrendezték Kenderesen a Magyarok Vására elnevezésű eseményt, mely az elmúlt évekhez hasonlóan számos érdeklődőt, kikapcsolódra vágyót vonzott a településre. A rendezvény megnyitóján a megjelenteket köztük a szlovákiai testvérváros, Kisszeben delegációját, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőt és Hubai Imrét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei közgyűlés elnökét Barabásné Forgács Edit polgármester köszöntötte. Az esemény csikósfelvonulással kezdődött a reggeli órákban. A település polgármestere riporterünknek elmondta, hogy a rendezvény iránt szerencsére a kissé borongós idő ellenére is nagy volt az érdeklődés.

Barabásné Forgács Edit polgármester Kenderes
- Magyarok Vásárának rendezvényen vagyunk. Most harmadjára került megrendezésre itt Kenderesen. Már kinőttük az előző helyszínt, hiszen az előző években a református templomkertben került megrendezésre. Most itt a Horthy-ligetben tartottuk meg. A mai nap, azt gondolom, hogy kegyes volt hozzánk az időjárás, és tényleg kibírtuk, hogy nem esett az eső. Minden korosztályának próbáltunk megfelelő zenét szolgáltatni, az időseknek és a fiataloknak is. Most lesz ugye a nagykoncert következik, a Kárpátia. Azt gondolom, hogy mindenki boldog, és jól érezhette magát egész nap.

Polgármester asszony hozzátette, hogy a rendezvénnyel a régi kirakodóvásárok hangulatát próbálták felidézni. Sokan nézelődtek a rendezvényen vásárolható portékák között. A méztől, paprikán át a sajtokig, mézesekig mindent megtalálhattak a vásárlók.

Barabásné Forgács Edit polgármester Kenderes
- Kézművesek érkeztek hozzánk az ország minden tájáról. A bőrdíszművestől a táskákig, a kosarasig mindenki jelen van. Az ország minden tájáról, ami nekem nagyon-nagyon jól esett, érkeztek csikósok, és ők is beöltözve. Sok képet készítettem velük, ők is nagyon-nagyon jól érezték magukat itt nálunk.

Ahogy polgármesterasszony is elmondta, a rendezvény színpadi műsorokban is bővelkedett. A Kisújszállási Nagykun Táncegyüttes, a Kenderesi Néptánc és Hagyományőrző Egyesület táncosai, a kenderesi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda tanulói és a kőteleki Rozmaring énekkar is műsorral készült az eseményre. A délután folyamán Kovács Kati, és Szabó Balázs koncertje is nagy sikert aratott. A napot pedig a 2003-ban alakultmagyarnemzetirock-zenekar. a Kárpátia koncertje zárta. A jól ismert dalokat együtt énekelte a több ezres közönség a zenekarral.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek