FELAVATTÁK AZ ÚJ OVISOKAT

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodában ünnepség keretein belül avatták fel az intézmény új ovisait.

Harmadik nevelési évét kezdte a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda. Az óvónők, a gyerekek és a szülők is megadták a módját az új óvodások befogadásának.

KOVÁCS MIKLÓSNÉ, igazgató
- Az óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok megteremtésére, hiszen új óvodának mondható, mindössze két és fél éves. A második alkalommal rendeztük meg a „Legyél te is Szent Erzsébet- óvodás!” kisóvodás- avató ünnepségünket. Ennek az a célja, hogy befogadjuk azokat a gyermekeket, akik újként érkeznek szeptember elsejével az óvodánkba.

Az idei nevelési évtől harmincöt új óvodás csatlakozott a Szent Erzsébet Katolikus Óvodához, így már négy csoportban több, mint nyolcvan kisgyermek jár ide.

KOVÁCSNÉ FODOR MÓNIKA, tagóvoda- vezető:
- Nagyon nagy szeretettel vártuk, ezzel beindult a negyedik csoportunk, Levendula csoport lett a neve, a másik három csoport mellett. Nagyon nagy szeretettel, barátsággal, együttérzéssel, szeretettel fogadtuk őket, hiszen az itt lévő óvodásaink már tudták, hogy az óvodába mi vár rájuk, ezért segítették őket példamutatással és abban, hogy hogyan tudják a legjobban jól érezni magukat itt az óvodában.

A kisóvodás- avató nívóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves- foglalkozása is színesítette. Amelyen nem csak a „régi” Szent Erzsébet- óvodások vehettek részt, hanem azok is, akik jövőre lesznek az intézmény tagjai.

IFJ. DOMJÁN SÁNDOR
- Minden évben mondhatni, hogy nagyon várják, ugye a kisebbik még nálunk bölcsis, de már ő is egészen otthonosan mozog itt az óvoda falai között. Nyári szünet végére már kellően megunják egymást otthon, úgyhogy ilyenkor már mindig kis barátokkal való találkozás az már egy örömteli dolog nekik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.