ELRENDELTÉK A ROBBANTÓ LETARTÓZTATÁSÁT

Saját magára és kiskorú lányára robbantotta házát egy 51 éves nő Szelevényen. Súlyosan megégtek, de túlélték. A bíróság most elrendelte a letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyik éjjel hatalmas robbanás hangjára ébredtek Szelevény település lakói. Egy helyi nő, mint később kiderült, így akart véget vetni saját és a gyermeke életének. Az anyát és a lányát a katasztrófavédelem munkatársai menekítették ki a romok alól. Testük 50%-a megégett a tűzben. Az anya ezidáig orvosi kezelésre szorult. A napokban hagyhatta el a kórházat.

Ocsovai Ágnes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség -sajtószóvívő:
- A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Főügyészség minősített emberölési bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 51 éves nő letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2024. május 11-én éjjel a szelevényi családi házában az egyik konvektor gázadagoló szelepének nyomógombját lekötötte azért, hogy a saját és az ott tartózkodó kiskorú gyermeke életének véget vessen. A nő cselekményének következtében a légtér megtelt földgázzal. Ezután robbanás és tűz keletkezett, a robbanás hatására az épület össze is dőlt, illetve a környező ingatlanok is megrongálódtak.

A tűz és a robbanás következtében mind a gyanúsított, mind a kiskorú gyermeke életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Szerencsére időben szakszerű ellátásban részesültek, ez mentette meg életüket.

Ocsovai Ágnes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség -sajtószóvívő
- Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, figyelemmel az elkövetés jellegére, illetve arra is tekintettel, hogy ebben az ügyben 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, fennáll a veszélye a gyanúsított esetében a szökésnek, elrejtőzésnek. Arra is figyelemmel, hogy jelenleg megfelelő lakóhellyel sem rendelkezik.

A bíróság most elrendelte a nő letartóztatását, azonban a döntéssel szemben mind ő, mind a védője fellebbezéssel éltek, így a letartóztatás kérdésében végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek