PALÁNTA PIKNIK

Bár a tanév már elkezdődött, igazán hivatalosan csak most váltak az elsősök a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola teljesjogú diákjaivá.

Azok után, hogy teljesítették a Palánta Piknik embert, kisdiákot próbáló kihívásait.

Sok más kötelezettség mellett ilyen komoly dolgokat is teljesíteniük kell a református általános iskola elsőseinek. Bal fülüket jobb kezükkel fogva tettek erős fogadalmat, az ilyesmi pedig komoly dolog, ettől visszalépni már nem lehet. A „refiben” komoly hagyománya van a fogadalomtételnek, ám a több éves tapasztalatok alapján roppant kevés az olyan elsős, aki a matekfüzetben tartja tízóraiját.

TAKÁCSNÉ CSIKÓS ANIKÓ, igazgatóhelyettes:
- A fogadalomtétel után következnek a különböző játékok, körjátékok, beszélgetés, piknikezés. A szülők eleve erre az alkalomra kifejezetten lekváros papucsot, pogácsát sütnek és limonádét isznak a gyerekek. Ez egy nagyon hangulatos, nagyon vidám. Ezt nagyon várják már a gyerekek is, a tanítónénik is.

A Palánta Piknik hagyományainak elidegeníthetetlen eleme, hogy a rendezvényt a komoly iskolai tapasztalattal bíró másodikosok szervezik, a fogadalom szövegét is ők maguk írják- kis segítséggel. És ők is ellenőrzik annak betartását az egész tanévben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.