MEGRONGÁLTÁK A BEKÖTŐUTAT

Felszántotta egy mezőgazdasági gép a Jásziványba vezető, aszfalt bekötőutat. A kár jelentős, a helyieket pedig felháborította az eset.

Több kilométer hosszan láthatóak ezek a mély karcolások a nem rég 700 millió Ft-ból felújított Jásziványba vezető úton. Vélhetően egy mezőgazdasági géppel közlekedő figyelmen kívül hagyhatta, hogy a vontatmánya kárt okozhat az úttestben. A korábban rendkívül rossz állapotban lévő utat 2021-ben újították fel és ez az egyetlen bejutási lehetőség a településre. Az itt élők nagyon régóta várták már hogy elkészüljön ez az út és nem értik hogyan történhetett ez az eset.

Beretem Miklós
- Nem szólt neki valaki, hogy álljon meg, vagy senkivel nem találkozott addig. Nem értem. Hosszan ment, vagy három kilométert. Szerintem ő se vette észre, nem tudom, hogy mi történt.

Egy másik férfi is hallott az estről. Véleménye szerint, mivel több kilométeren keresztül látszódnak az úton a nyomok, ezt nagyon nehéz lesz helyreállítani.

Tomosovszki Mihály
- Hallottam azt, hogy megkarcolta valamilyen nagy gép az utat. Mondták, hogy már bejelentették. Nem lesz egyszerű helyrehozni mert nagyon hosszan végighúzta az utat a traktoros. Csúnyán néz ki az út.

Egy jásziványi hölgy a közösségi médiából hallott először az esetről. Szerinte is felháborító és nem érti azt, hogy hogy lehet valaki ilyen felelőtlen és trehány.

- Ki volt téve a csoportban, hogy valaki szinte felszántotta az új utat. Nagyon vártuk már, hogy kész legyen ez az út, úgyhogy borzasztó, ami történt. Reméljük, hogy megtalálják a tettest, mert ez azért nem maradhat így büntetés nélkül gondolom. Én is láttam, hogy nagyon csúnyán fölszántotta. Van, ahol körülbelül másfél centi mélyen. Nem álltam meg pontosan megnézni, de nagyon csúnya.

A település polgármestere, Tari András szerint is felháborító az eset. A legnagyobb közösségi oldalon ezt írta. „Nincs három éve, hogy felújítottuk több mint hétszázmillió forintból a bekötőutunk. Az elvégzett munka tökéletes volt. Azért csak volt, mert sajnos vannak olyan mezőgazdasági dolgozók – tisztelet a kivételnek –, akik folyamatosan teszik tönkre az utat.” A Magyar Közút ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A kárt feltehetőleg a traktoros biztosítójának kell majd megtérítenie.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek