VÁROSUNKBAN IS ELINDULT AZ OVI KRÉTA

A Kréta informatikai-dokumentációs rendszert az idei nevelési évtől kezdődően kötelező alkalmazni az óvodákban is. Karcagon zökkenőmentesen sikerült átállni az újfajta digitális felület kezelésére.

A pedagógus életpálya- modell előírása szerint a 2024/2025-ös nevelési évtől az óvodákban is kötelező alkalmazni azt az elektronikai- informatikai rendszert, amely már az iskolákban évek óta működik. Az ovis KRÉTA használatára több képzésen, oktatáson készítették fel az óvodapedagógusokat. A karcagi óvónőket nem érhette váratlanul a szeptember másodikától kötelező rendszer, hiszen az előző nevelési évben amolyan tesztjelleggel már alkalmazták az ovis krétát.

BALAJTINÉ SÜTŐ MARGIT - intézményvezető, Madarász Imre Egyesített Óvoda
- Nagyon fontos volt a tárgyi feltétel, hiszen ehhez szükséges egy számítógép, vagy egy laptop, tehát olyan informatikai feltétellel dolgozunk, ahol ez szükséges. És ez teljes mértékben támogatott az intézményünkben, hiszen az önkormányzatunk lehetővé tette azt, hogy mindegyik óvodai csoportban egy laptopot biztosított az óvodapedagógusok számára.

A digitális felületen minden, az adott óvoda, adott csoportjába járó gyermek előmenetele, adata, hiányzásai fellelhetők. Az óvodapedagógus laptopon vezeti, hogy mely gyermek milyen fejlesztő foglalkozásokon vesz részt, de itt tárolják a különböző mérések, felmérések eredményeit is.

BALAJTINÉ SÜTŐ MARGIT - intézményvezető, Madarász Imre Egyesített Óvoda
- Ami mindig egy sarkalatos probléma volt: a gyermekek orvosi igazolása, hiszen az orvosok, a háziorvosok fogják az orvosi igazolást föltenni erre a felületre. Ez mindenféleképpen megkönnyíti az óvodapedagógusok munkáját.

Ezen a platformon töltik fel a pedagógusi teljesítmény- értékelés adatait is. A gyermekek adatainak védelmét szigorú jogszabályi környezet garantálja az ovis kréta esetében is. Így a felület kezeléséhez jogosultságot csak az igazgató, a tagintézmény- vezetők és az óvodapedagógusok kapnak.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek