A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.


A katasztrófavédelem közlése szerint a tűz átterjedt a főépületre is.
Dr. Kiss Németh Tamás helyettes szóvivő - Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egyeken egy családi háznál keletkezett tűzhöz riasztották a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszafüredi hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltókat, ahol a lakóingatlan 60 négyzetméteres melléképülete teljes terjedelmében égett, és a tűz megközelíthetőleg húsz négyzetméteren átterjedt a főépület tetőszerkezetére is. A helyszínre három szerrel kiérkező tűzoltóknak az oltás közben a tetőt is meg kellett bontaniuk, valamint kettő darab gázpalackot ki kellett hozniuk az égő épületből. A tűzesetben személyi sérülés nem történt, lakossági intézkedésre pedig nem került sort.

A szomszédban lakó nő is észrevette a hatalmas lángokat.

Felébredtem, nem tudom, hogy hány óra lehetett, biztos elmúlt már nyolc is, vagy nem tudom. És akkor nagy fényesség idekint, azon az ablakon nem volt elhúzva a függöny a túlsón. Idejön, oda bemegyek. Huhú, látom, egy rendőrség ment tűzoltó, mondom, hogy mi van itt és akkor felhívtam a fiamat, aki egy házzal odébb lakik, és ő mondta, hogy égett a nádtető.

A házban négyen laknak. Helyszínre érkezésünkkor az ott lakó nő riporterünknek elmondta, valószínűleg zárlat okozhatta a tüzet. A fészerből indulhatott a tűz és úgy terjedt át a főépületre, ahol a konyha és a nappali egy része is leégett. Mindenük odaveszett a tűzben.

A ruhák, az élelmiszerek, a bútorok elégtek. A fiam gyógyszerei is. Minden elégett. Semmink nincs. Nem tudtam kimenekíteni semmit az
este, se a gyerekeim se én.-mondta a nő.

Narráció: A család nagyon nagy bajba került, hiszen a tűz miatt lakhatatlanná vált a ház. Ideiglenesen a rokonokhoz költöznek, amíg nem tudják felújítani a házat. Addig is szívesen fogadnak minden segítséget, felajánlást, legyen az bútor, ruhanemű vagy bármi más.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek