ALBERT KRISZTIÁN ÁLLATPREPARÁTOR ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT TARTOTT

Két hetet töltött Kínában Albert Krisztián állatpreparátor. Szakmai feladatai mellett turistáskodni is maradt ideje, tapasztalatait pedig fényképes- videós előadás keretében osztotta meg.

Ritka lehetőséget kapott Albert Krisztián. A fiatalember nyolc éve kötelezte el magát egy csöppent sem szokványos szabadidős tevékenység mellett. Állatokat preparál, szakterülete pedig a koponyák és csontok konzerválása. November végén jött a visszautasíthatatlan ajánlat: tartson Kínában egy kéthetes szemináriumot.

ALBERT KRISZTIÁN: Folyamatosan dolgozom, vannak nemzetközi kapcsolataim, ismeretségeim. Igazából egy ismerősöm ismerőse által jutott el a hírem és ajánlottak be erre a helyre és utána nem csak beajánlottak, hanem hívtak is konkrétan, hogy én tartsam meg ezt a szakmai szemináriumot.

A Délkelet- Kínában található Fucsian tartomány fővárosában, Fucsóban tölthetett két hetet. Ez egy hétmilliós, kínai mércével mérve nem is olyan nagy város. Itt működik egy tanszergyártó vállalat, amely oktatási segédanyagként állatpreparátumokat is készít. A cég munkatársait képezte Krisztián, ám az előadássorozat mellett maradt némi szabadideje, így azt sem töltötte tétlenül.

ALBERT KRISZTIÁN:Amikor Kínába mentem, akkor természetesen a szakmai meghívásnak tettem eleget, azonban ott nem csak a szakmai dolgokkal foglalkoztam, hanem az élet minden területén a mindennapi élet, illetve az ottani kultúra minél több elemét próbáltam magamba szívni és egyrészt mint egy turista is mindent fényképeztem, mindent gyűjtöttem és ezekről szeretnék most beszámolni előadásom keretei között.

A nem mindennapi lehetőségért Krisztián alaposan megdolgozott. Hobbiját olyan szinten műveli, hogy az állatpreparálás háromszoros Európa-bajnokának mondhatja magát. Elhivatottsága, szakmai sikerének híre pedig immáron Kínában sem ismeretlen fogalom.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek