Mire jó egy kávészünet? Felfrissülésre, egy szusszanásnyi pihenőre. De arra is, hogy Karcag politikai és gazdasági vezetői egyeztetni tudjanak az eddigi fejlesztési eredményekről.

Az év végével lezárulnak a TOP- pályázatok, ám ezekkel párhuzamosan, azt részben kiváltva már folynak a TOP Plusz- projektek. Ezeknek a forrásoknak a felhasználásával számos útszakasz újult meg Karcagon. Szilárd burkolatot kapott például a Zádor- hídhoz vezető út, amely a város egyik turisztikai célpontjának megközelíthetőségét javítja. Mivel az utóbbi négy évben jelentősen nőtt a személyautók száma Karcagon, így a város több útvonalát fejleszteni, felújítani kell.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
A Varró utcának a belső részét fogjuk felújítani, ugye ott a tanyasi kollégium mögé, illetve a bölcsődéhez vezető út az, ami nagyon nagyon rossz állapotban van. Emiatt kell megtennünk. Ezt amikor a bölcsődét felújítottuk, ezt meg is ígértük. Most jutottunk el oda, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Ugye ez egy egyirányú utca, meg kell néznünk azt, hogy mennyire kell majd tovább egyirányúsítanunk, hiszen a bölcsődébe is nagyon sokan járnak, ugye csoportfejlesztés is történt, tehát egy négycsoportos bölcsődéből egy hatcsoportos bölcsőde került kialakításra a Varró úton. Ez azt jelenti, hogy majdnem megduplázódott a gyereklétszám, tehát mindenképpen szükséges az, hogy normális, jó parkolót és jó úton való elérhetőséget biztosítsunk a bölcsődébe járóknak.

Májusban három pénzintézet fúziójával megalakult a legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú pénzintézet. Az MBH Bank Karcagon is nyitott irodát, így a városi- térségi fejlesztésekben is partnere tud lenni a kisebb vállalkozásoknak, de a nagyobb cégeknek is.

PUSKÁS ANDRÁS, vezérigazgató- helyettes, MHB Bank:

Ez adja az igazi értékét majd annak, hogy itthon tartjuk a pénzt, nincs, aki elvigye ugyanis innen. Mindenki magyar és mindenki itthon tartja a tulajdonosok közül is a pénzt, ugye harminc és fél százalékos tulajdonos egyébként a magyar állam, tehát a magyar kormány jelen pillanatban az MHB-n belül, tehát erősen kötődünk a különböző kormányzati eszközökhöz és fejlesztési elképzelésekhez és nyilván ezeket szolgáljuk a működésünkkel.

A különböző statisztikai adatok azt mutatják, hogy részben a TOP-forrásoknak is köszönhetően erősödött Karcag város gazdasági ereje.

PÁLDI TAMÁS, irodavezető, vármegyei önkormányzati hivatal térségfejlesztési és külügyi iroda:
A karcagi járás a Jászság mögé lépett föl. Ez jelentős előrelépés, azért előrelépés, mert ugye mindig a Jászság volt vármegyénkben az, akire azt mondták, hogy a gazdaság motora, a gazdaság húzóágazata a szolnoki járással együtt. Na most, ha járási tekintetben nézzük: Jászberény, Szolnok és a Karcagi Járás következik. Ez jelenti azt, hogy ezek a források, amik ideérkeztek, jól hasznosultak. Jó irányban vagyunk.

A Kávészünet- sorozat egy- egy állomása jó alkalom arra, hogy a város politikai- pénzügyi- gazdasági vezető személyiségei közvetlenül megtárgyalhassák egymással az eddigi eredményeket, illetve a közeli jövő fejlődési lehetőségeit.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek