JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ ISKOLA FELÚJÍTÁSA

Kényszerűségből a tervezettnél később kezdődött, de jó ütemben halad a Györffy István Katolikus Általános Iskola felújítása.

Hamarosan már nem szökik meg a meleg, ezt követően majd a fűtést is korszerűbbre cserélik. Miközben a diákok kényelmi szempontokra sem panaszkodhatnak: befejeződött a teljes bútorzatcsere.

Zajlik a felújítás a Györffy István Katolikus Általános Iskolában. Az energetikai korszerűsítést már 2019-ben el kellett volna kezdeni, de a koronavírus- világjárvány, majd az építőanyagárak robbanásszerű emelkedése lehetetlenné tette a beruházás elkezdését. Így nyáron kezdhetett hozzá a kivitelező a régóta esedékes korszerűsítésnek, amely a József Attila utca tagintézmény egészét érinti.

KOVÁCS MIKLÓSNÉ, intézményvezető:
Ez azt jelenti, hogy az összes külső nyílászáró kicserélésre került, valamint az épületnek a szigetelésére kerül sor. A homlokzati,l a lábazati festésre, valamint a tetőtéren napelemeket fognak elhelyezni. Amit termel a napelem, azt majd az iskolában fogjuk majd hasznosítani.

A megközelítőleg kettőszázmillió forintos felújítási költségekhez a fenntartó Egri Főegyházmegye és a központi költségvetés járult hozzá. Minderre azért van szükség, hogy számottevően csökkenjenek az intézmény rezsiköltségei: az új, műanyag ablakok kevésbé engedik megszökni a meleget, a homlokzati szigetelés ugyanezt a célt szolgálja. De nem csak rezsivédelmi-, hanem kényelmi szempontok is vezették az iskolát, valamint annak fenntartóját akkor, amikor az elodázhatatlan felújítás mellett döntöttek.

KOVÁCS MIKLÓSNÉ, intézményvezető:

Mióta 2015. szeptember elsejétől az intézményünk átkerült az Egri Főegyházmegye fenntartásába, több ütemben arra törekedtünk, hogy az iskolának a belső bútorzata megújuljon és ennek most értünk a végére és valóban, a kis iskolában, a Kossuth téren most érkeztek meg az új bútorok és ezzel lezárul az iskolának a bútorzatfelújítása.

Ahogy az intézmény vezetője fogalmaz: egyik felújítás hozza magával a másikat. A következő etapban az épület fűtési rendszerét korszerűsítik, a mostaninál hatékonyabbra cserélik. Emellett kicsinosítják az iskola díszudvarát is, amely jövőre lesz negyven éves, vagyis arra is ráfér a csinosítás.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek