ADVENTI JÁTSZÓHÁZ KARCAGON

Az Advent elsősorban az ünnepvárásról szól, nem pedig a felfokozott hangulatú bevásárlásról.

Ünnepet várni sokféleképpen lehet, akár játékkal is. Valószínűleg ezért volt népszerű és nagyon látogatott a szombati adventi játszóház.

Zsivajjal telt meg szombaton a karcagi sportcsarnok, jóllehet nem a szó szoros értelmében vett sportesemény zajlott a létesítményben. Advent vasárnapjának előestéjén apró lábak topogtak a csarnokban.

SZEPESI TIBOR, polgármester:

"Természetesen ebben az időszakban a Déryné kulturális központ munkatársai és Karcag Város Önkormányzata gondol azokra a gyermekekre, akik szeretnék egy kicsit szabadabban, vidáman, játékos keretek között eltölteni a szabadidőt. Az ő részükre került megrendezésre idén immár hagyományosan az adventi játszóház, ahol különféle eszközöket, játékokat, szabadidő eltöltésre alkalmas, akár egész családot megmozgató játékokon lehet részt venni."

Játékból nem is volt hiány. Ha valakinek úgy hozta kedve, lengőtekézhetett. Vagy babzsákot dobhatott bödönbe. Aki alkotó energiáinak akart teret adni, az rajzolhatott, vagy éppen karácsonyi dekorációt festhetett elmélyülve.

KUNNÉ NÁNÁSI MÓNIKA Déryné Kulturális Központ mb. intézményvezető:

"Aki ellátogatott hozzánk, mindenki kapott egy finom palacsintát ízes, illetve kakaós ízesítéssel, illetve be lehetett kapcsolódni a népi játszótérnek a kézműves tevékenységeibe. Ellátogatott hozzánk a Máltai Szeretetszolgálat karcagi szervezetének csapata, ők is kézműves tevékenységgel várták a gyermekeket, illetve óriás társasjátékkal és csillámtetoválással. Itt van velünk a Bolyongó labirintus, illetve Kócos Manó fodrászai is, akik különböző gyönyörű frizurákat készítettek a lányoknak- fiúknak."

A Bolyongó labirintus neve félelmetesen hangzik, de koránt sem olyan veszélyes próbatétel. Bárki, aki volt olyan bátor, hogy bemerészkedett az útvesztőbe, végül csak kitalált onnan. Senki nem került a mondabeli Minotaurusz karmai közé.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek