Befejeződött a belterületi csapadékvíz elvezetés

A Karcag Városi Önkormányzat 799 999 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Karcag város 2. Számú öblözetének csapadékvíz elvezetése" TOP-2.1.3-16-JN1-2021-00014 pályázat keretein belül. Az elnyert támogatásból Karcag Városi Önkormányzat a település belterületi csapadékvíz csatorna hálózatához kapcsolódó 2. számú öblözet vízi létesítményeinek fejlesztését valósította meg.

A projekt célja a település belterületi csapadékvíz csatorna hálózatához kapcsolódó 2. számú öblözet vízi létesítményeinek fejlesztése volt.

 A beruházás során megtörtént a köztulajdon és a lakóingatlanok védelme a csapadékvíz és a belvíz okozta károktól. A 2. számú öblözet a Kossuth –tér –Madaras út- Györffy István u.- Szent I. sgt- Temető u. – Szent László u. –Kossuth Lajos u. – Kacsóh u. –Apavár utca által határolt, több mint 200 ha-os területen fekszik

 A kivitelezés során az Önkormányzat 10253 hosszan új zárt csatornahálózatot hozott létre, felújította a városi főgyűjtő csatornáját továbbá 1353 m hosszan új zárt csatornahálózatot alakított ki.

 A projekt részeként 4200 m3 térfogatú záportározót alakított ki. A csapadékvíz átemeléséhez 400 l/s új átemelő telepet létesített.

A projektről elérte a célját. Karcag város 2.sz.öblözetében hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetését valósította meg.

....

Korábban beszámoltunk arról, hogy a "Karcag Város 2. számú öblözetének csapadékvíz elvezetése" című pályázat kommunikációs zárása megtörtént, amelynek kötelezően előírt eleme a sajtóközlemény megjelenése, mely röviden bemutatja pályázatot.

Ezt megelőzően, a 2023. december 6-ai fórumon tájékoztatta a lakosságot Szepesi Tibor polgármester, valamint a kivitelező arról, hogy hol tart a beruházás megvalósulása, továbbá arról is, hogy a jelenlegi kedvezőtlen időjárás miatt a kivitelező várhatóan kora tavasszal végez a vállalt helyreállításokkal.

Az ünnepek előtt, jelenleg a beruházással érintett útszakasz tisztítása és aszfaltozása van folyamatban, ezt követően a kivitelező januárban tovább folytatja a beruházást.

 

 

Készült a Karcag Városi Önkormányzat megbízásából a TOP-2.1.3-16-JN1-2021-00014 pályázat keretein belül

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek