Istentisztelet közvetítése a Karcag TV ben

Előre nem látható ideig a koronavírus járvány idejére,

egy zsinati határozat miatt zárva marad a református templom ajtaja, és más módon zajlanak az istentiszteletek. A részletekről Koncz Tibor esperest kérdeztük.


Szomorú szívvel, de felelősségteljesen úgy döntöttünk, hogy ebben az új helyzetben mi alkalmazkodunk. Ennek formája még kérdéses. Lehet, hogy a megszokott módon a Karcag Televízió segedelmével egy közvetítést próbálunk megoldani, itt az istentisztelet gyülekezet nélkül történik. Az is lehet, hogy hanganyagot teszünk közzé, vagy írást - fogalmazott az esperes, aki elmondta, egy zsinati határozat javasolja, hogy a nyilvános rendezvényeket korlátozzák, az emberek egészsége megőrzése érdekében.

A következő hetekben jönnek a nagy ünnepek - virágvasárnap, nagyheti alkalmak, amelyek több száz ember részvételével zajlottak eddig, ez most elmarad, ahogy a temetéseknél is vannak korlátozások. Karcagon még a búcsúztatás a ravatalozó előtt, majd a sírnál történik. Az egyház vezetői azt kérik, hogy minél kevesebben legyenek a szertartáson, bár tudják, milyen támaszt jelent a hozzátartozóknak a barátok, rokonok, ismerősök személyes jelenléte. A kialakult veszélyhelyzetben azonban most erre van szükség.

- Reméljük, és nagyon várjuk, hogy vissza álljon a normálisan helyzet, addig arra kérjük a testvéreket imádkozzanak a felelősségteljes, megfelelő határozatokat hozó és végrehajtó vezetőkért, hogy minél hamarabb meglegyen a megoldás, amivel ennek a betegségnek elejét tudják venni. Addig is mindenkinek jó egészséget és imádságos szívet kívánok - mondta Koncz Tibor.

Továbbá tájékoztatjuk nézőinket, hogy a Katolikus Szentmise is elérhető lesz holnap a Karcag TV youtube csatornáján.

Karcag TV : igehirdetések közvetítésének a  rendje jövő héttől

- Kedd

- Szerda

- Vasárnap délelőtt