Nagykunsági Orvos Szakmai Napok

A Kátai Gábor Kórház hagyományteremtő szándékkal, orvosok- gyógyszerészek és szakdolgozók részére is akkreditált,

tudományos szakmai napot rendezett Nagykunsági Orvos szakmai Napok néven pénteken a Városháza dísztermében Légúti k

A Kátai Gábor Kórház hagyományteremtő szándékkal, orvosok- gyógyszerészek és szakdolgozók részére is akkreditált, tudományos szakmai napot rendezett Nagykunsági Orvos szakmai Napok néven pénteken a Városháza dísztermében Légúti körképek témakörben. A konferenciára több mint százan érkeztek a Nagykunság települései mellett az ország számos más városából is.

A szakmai napokat dr. Svéda Szabolcs István orvos igazgató nyitotta meg, s mint elhangzott, a témája a légúti korképek igen aktuális. A konferencián szeretnék bemutatni a Kátai Gábor Kórházban történt változásokat, szakterületeket. Alapvető cél, hogy az alapellátással újra szoros kapcsolatot építsenek ki, hiszen egy térségben dolgoznak a betegekért. A rendezvény akkreditált pontszerző tanfolyam.
Dobos László polgármester házigazdaként köszöntötte a megjelenteket.
- Nagy örömmel vettem és támogattam ezt a rendezvényt, ami városunk hírnevét is öregbíti, kötelességem támogatni, s jó érzéssel teszem, mert remélem lesz folytatása. Bár szakmai rendezvényről van szó, a város egyik vezetőjeként javaslom, a konferencia befejezése után nézzenek szét a Nagykunság fővárosában, ahol egészségügyi, oktatási, kulturális, pénzügyi sport és egyéb más terület központja is vagyunk. Nagyon sok értékkel rendelkezünk amit érdemes megnézni. Sok olyan rendezvényünk van pl. a birkafőző fesztivál, amit érdemes megnézni, de itt a kiváló gyógyvizünk is. A konferencia légúti megbetegedésekkel foglalkozik, ami abszolút érvényes itt, mert nagyon komoly negatív vezető helyen szerepel ez a megbetegedés fajta. Eredményes, tanulságos konferenciát kívánok mindenkinek - mondta a városvezető.


Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke arról szólt, hogy a maga lehetőségei keretein belül a közgyűlés az egészségüggyel sokat foglalkozik, szűrővizsgálatokat finanszíroz megyénkben, ami előrébb viszi a lakosság egészségét.


F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője szerint már sokkal régebben is lehetett volna ilyen szakmai nap Karcagon, hiszen mindennap foglalkozunk az egészséggel, ha kinyitjuk az újságokat, bekapcsoljuk a televíziót, rádiót valami egészségüggyel kapcsolatos problémákkal foglalkoznak, de kevésbé foglalkoznak az egészségügyben dolgozókkal, akiknek ez a hivatás nemcsak egy szakma, hanem egy tudomány is.


Vannak itt néhányan olyan egészségügyi szakemberek, akiknek a diplomáján kicsit régebben megszáradt a tinta, ők vissza tudnak emlékezni mit is változott ez az egészségtudomány az elmúlt tíz, húsz negyven évben. Mennyire változtak a módszerek, az eszközök, a körülmények. Aki az egészségügybe dolgozóként betette a lábát, annak az tudja, hogy folyamatos tanulás a munkálkodás. Az ilyen tudományos tanácskozás pedig lehetőség arra, hogy útközben egy mérföldkőnél megálljanak, megmutassák egymásnak hol tartanak ők, s hol tartanak a kollégák, s lendületet adjanak a további munkához. Ehhez jó tanácskozást kívánok - mondta képviselő.


Dr. Suba László ÁEEKK regionális igazgatója szerint a karcagi kórház most már nem csak orvos szakmailag, gazdaságilag jó, hanem tudományos központtá is kezd válni, ami nagyon komoly fegyver tény. Ehhez kívánok jó munkát és eredményes pontszerzést a dolgozóknak - mondta az igazgató. Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója megköszönte mindenkinek a munkáját, aki a konferencia szervezésében rész vett, s előadóknak, akik vállalták, hogy a mai napon prezentációt tartanak. Ő is mindenkinek nagyon tartalmas előadást kívánt.
A köszöntők után a városi Vonós négyes adott műsort, majd kezdetét vette a konferencia.