Csúszós anyag folyt ki egy kamionból

Az év utolsó előtti napján egy kisebb tűzeset, gázszivárgás, valamint egy kamionból kifolyt,

rendkívül csúszós anyag adott munkát a megye tűzoltóinak.

Az év utolsó előtti napján egy kisebb tűzeset, gázszivárgás, valamint egy kamionból kifolyt, rendkívül csúszós anyag adott munkát a megye tűzoltóinak.

A mennyezeti lámpa elektromos vezetéke gyulladt meg egy melléképület falazatában tegnap délután Kengyelen, az Erdő utcában. A lakók a tűzoltók kiérkezésére áramtalanítottak, megfékezték a lángokat és két PB gázpalackot kivittek az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. A szolnoki hivatásos, a tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók egy vízsugár fedezete mellett, kéziszerszámokkal vizsgálták át az épületet, illetve hőkamerás méréseket végeztek. A tűz nem terjedt tovább. Az ingatlan hat lakója otthonában maradhatott.

Gázszag okozott riadalmat tegnap délután Martfűn, egy Szolnoki úti társasházi lakásban. A tulajdonos elzárta a gázcsapot. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók műszeres mérései nem mutattak ki gázkoncentrációt. A szolgáltató szakembere megtalálta és megszüntette a problémát. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kukorica-feldolgozásból származó melléktermék folyt ki egy kamionból tegnap délután a 4-es főútra Tiszapüspökinél, valamint a 46-os számú főútra Mezőtúron. A kikerülő anyag síkossá tette az úttestet. A törökszentmiklósi önkormányzati és a mezőtúri hivatásos tűzoltók a közútkezelő munkatársaival együtt tisztították meg az úttestet a szennyeződéstől.

Szilveszter napján 102 tűzoltó összesen 34 gépjárművel vigyáz az emberekre, hogy biztonságban köszönthessék az újesztendőt.

katasztrófavédelem