Sokan tegnat vették meg a fenyőfát

Az idén később kezdődött a karácsonyra szánt fenyőfa árusítása Karcagon.Az idén később kezdődött a karácsonyra szánt fenyőfa árusítása Karcagon. Ebben az utolsó két hétben viszonylag egyenletesen oszlott szét a kereslet a város több pontján. De sokan tegnap délelőttre hagyták fa kiválasztását.

Volt olyan árus, akinél idén a lucfenyőnek métere olcsóbb volt ezért is vitték azt többen. Volt azonban, akinek nem az ár volt az elsődleges. Hagyományosat kereste elsősorban az illata miatt.

Volt olyan kereskedő, aki arra számított, hogy a drágább és jobb minőségű fenyők lesznek a legkelendőbbek idén. Ez így is történt, mert míg tavaly csak a készlet 30 százalékát tudta eladni a drágább normand és ezüstfenyőnek, addig idén kevesebbet rendelt ami el is kelt magasabb áron.

Az árusok egyébként idén is a kimaradt fenyőkről is gondoskodnak, legrosszabb esetben tűzifa lesz belőlük, de más módon is tudják őket hasznosítani. Van olyan fa, amelyiknek gyógyszergyárhoz kerül és kozmetikai alapanyagként használják fel, de a legtöbb eladatlan fenyőből komposzt vagy koszorú készül.