Adventi fények

Már reggel az óvodások fenyőfa díszítésével kezdetét vette az Adventi fények

- karácsonyváró rendezvény, melyet a Városháza előtti térre szervezett a Déryné Kulturális Központ .

Délután már sült gesztenyét, forralt bort, kenyérlángost is kóstolhattak a térre látogatók és a Bengecseg Alapítvány szervezésében élő betlehemi képet nézhettek meg kicsik és nagyok a Szent családdal és a juhokkal.

A kilenc óvoda által feldíszített fenyőfák égőjének felkapcsolásával kezdődött öt órakor a rendezvény, ahol F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője kívánt áldott ünnepeket mindenkinek.

A szervezők nevében Szepesi Tibor igazgató köszöntötte a fellépő kórusokat, akik igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Az est során fellépett a MIEÓ Kunrózsa Kamarakórusa Nagyné Varga Csilla vezetésével, a Kátai MediSong Kátainé Nyakó Edittel az élen, a Déryné Márkus Ica Nótaköre, Márkus Ica magyar nóta énekessel, a református gyülekezet Sola Gratia kórusa Ferenczi Péterné vezetésével és Karcag Város Vegyeskarának Kamarakórusa Lór-Kerekes Ágnes karnagy irányításával.

A kórusok műsorát meghallgatta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is, akik szerint nagyon jó kezdeményezés volt az Adventi fények rendezvény, mely segített ráhangolódni az ünnepre, s arra is, hogy a szeretet ünnepén gondoljunk azokra adományainkkal - tartós élelmiszer, meleg ruha, gyermekjáték - amit egyházakon, civil szervezeteken keresztül megtehetünk, hogy a nehéz sorsú családoknak, egyedül élőknek is, akiknek nem jut ünnepi étel az asztalra szebbé tegyük karácsonyát. további galéria: infokarcag.hu