ELBONTOTTÁK AZ ÉLETVESZÉLYES CSŐSZHÁZAT

Korábbi híradásunkban már beszámoltunk arról,

hogy az Ókatólikus temetőben új búcsúztatóhelyet és urnafalat építtet a Katolikus Egyház. Azóta a munkálatok már megkezdődtek, a régi életveszélyes csőszház elbontásra került.

Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsostól kérdeztük, hogy hol tart a búcsúztató hely építése.

- Mint korábban is szóltam róla, a búcsúztató hely tervezése elkezdődött, de látványban nagy előrelépés nem történt azóta. Elbontásra került a csőszház, és a Városgondnokság segítségével a tereprendezésre került a Mindenszentek ünnepére, amit ezúton is szeretnék megköszönni - mondta a plébános.

A tervekhez az engedélyek beszerzése van folyamatban. Ilyen például a tűzvédelmi hatóságé, mert villámhárítótól kezdve mindenre szükség van, hiszen ez egy olyan épület lesz, ami alatt tartózkodni fognak, bár nyitott lesz és csak három oldala lesz, akkor is szükséges ezeket beszerezni. Ez már megtörtént, a polgármesteri hivataltól reményeink szerint a napokban megkapjuk az engedélyt, és akkor sikerül elindítani az építkezést.

Mint ismert, azért búcsúztató és nem ravatalozó épül, mert arra külön előírások vannak, s a megvan a városnak a Borjúdűlő temetőben a ravatalozója.

A búcsúztató hely környékét a későbbiekben majd szépíteni is fogják, fákkal és minden egyébbel, de ez még odébb van.

Gulyás Zsolt bízik benne, hogy 2020-ban meg fog valósulni. A
tízmillió forinthoz eddig 4,5 millió gyűlt össze, úgy tűnik kicsit abbamaradt az adományozás. A támogatóknak megköszönik az eddigi segítséget, de még várják azokat az egyházközség. Csekket a templomban vagy a plébánián lehet kérni, de itt hivatali időben készpénzt is be lehet fizetni. Az egyházközség bankszámlájára és a Karcagi Római Katolikus Egyházközösségért Alapítvány számlájára is várják az adományt, itt rá kell írni, hogy "búcsúztatóra". A nagyobb befizetésekről vállalkozóknak igazolást is tud adni az alapítvány és az egyházközség is.