BEFEJEZŐDÖTT A ZÖLDFA ÚTI ÓVODA KORSZERŰSÍTÉSE

 Európai Uniós forrás segítségével a Karcag Városi Önkormányzat befejezte a Zöldfa úti Óvoda korszerűsítését,

a TOP 1.4.1-15-JN1-2016-00016 pályázat keretén belül.

A Széchenyi 2020 a foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 200,00 millió Forint 100 % -os vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Karcag, Zöldfa u. 32. alatti óvoda épületén teljeskörű korszerűsítést és felújítást végzett el a Karcag Városi Önkormányzat a hatályos és vonatkozó épületenergetikai rendelet előírásait figyelembe véve.


Az építészeti felújítási-korszerűsítési munkák keretében elvégezte többek között az épület hőveszteségének csökkentése érdekében a falak, a lábazat és a lapostető utólagos hőszigetelését, az azbesztcement tartalmú hullámpala tetőfedés cseréjét, a belső padló- és falburkolatok cseréjét, az akadálymentesítést is.


További, nem építészeti jellegű felújítási-korszerűsítési munkák között valósította meg a Karcag Városi Önkormányzat az elektromos hálózat és szerelvények felújítását, a kazáncserét, a fűtés- és a vízhálózat korszerűsítését, napkollektor beépítését.


Lecserélte a csoportszobák bútorzatait, óvodai melegítőkonyha berendezéseit. A fejlesztés eredményeként infokommunikációs eszközök beszerzésével segítette a nevelői testület fejlesztőmunkájának támogatását, továbbá a gyermekek részére képességfejlesztő játékokat szerzett be a kedvezményezett.
A fejlesztés elérte célját, amely hozzájárul a gyerekek sajátos igényű képességfejlesztéséhez, valamint a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.