Advent második gyertyáját gyújtották meg Karcagon

 2018. december 09-én gyújtották meg városunkban a Református Nagytemplom mögötti székelykapunál a második adventi gyertyát.

 


Ünnepi köszöntőt mondott Kovács Sándor úr, városunk és térségünk országgyűlési képviselője.  
Képviselő úr a Karcag Televíziónak adott interjújában a polgárokat arra ösztönözte, hogy az ünnepi készülődés pillanatai közepette,-talán ilyenkor még intenzívebben jön elő ez a kérdés a karácsonyi ünnepek közeledtével-nagyon lényeges arra emlékeznünk, hogy a Magyar Kormány kiemelten fontosnak tartotta és tartja a gyermeket nevelő családok védelmét és támogatását. Ezért is kerülhetett sor 2018-ban a Nemzeti Konzultáció kérdéseinek a polgárokkal történő, közös megvitatására. A kérdések is arra összpontosulnak, hogy miképpen lehetne még ígéretesebb jövőt teremteni a még gyermekvállalás előtt álló családoknak és a már gyermeket, gyermekeket nevelő szülők számára, hiszen a gyermek a jövő, ahogyan régen is így volt, most sincs ez másképpen-mondta el képviselő úr.


 A Nemzeti Konzultáció kérdőívét, 2018. december 21-ig lehet eljuttatni postán, vagy interneten keresztül, Magyarország Kormánya számára.


Minden magyar állampolgár véleményére számítanak a Nemzeti Konzultáció kapcsán.     
 Az adventi koszorún a második gyertyát Nt. Koncz Tibor a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese gyújtotta meg és a műsor meghittségének pillanatait pedig a Karcagi Református Egyházközség SOLA GRATIA énekkara is emelte.


Esperes úr nyilatkozatában elmondta, hogy nemcsak a határainkon belül, hanem a határainkon túl élő magyar emberekre is emlékezünk egy-egy ilyen alkalommal. A mai gyertyagyújtásra, ezért is kerülhetett sor a Református Nagytemplom mögötti székelykapunál.


 Az adventi gyertyák is jelképezik azt a fajta várakozást, ami majdan beteljesedik a hívő emberek számára, hiszen minden gyertya jelkép; ilyenkor nemcsak magunkért, de az embertársainkért is gyújtjuk a gyertyát, a szeretet lángját adjuk tovább-mondta el esperes úr.


 A városi adventi koszorú második gyertyájának meggyújtását követően, lehetőség volt a jelenlevők saját gyertyáinak meggyújtására is, miközben az énekkar közös éneklésre invitálta a jelenlévőket. Ezt követően az Omega együttes koncertjére került sor a Református Nagytemplomban.  Brehó Mónika