NATO szervezetek Magyarországon

Kiállítás a „NATO szervezetek Magyarországon” - címmel;

interjú Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő úrral Dr. Isaszegi János nyá. vezérőrnaggyal és Sajner Gyula nyugalmazott állományalezredessel.


Kiállítást tartottak ma a „NATO szervezetek Magyarországon” - címmel, a „Honvédség és Társadalom Baráti kör Székesfehérvári Szervezete a Magyar Atlanti Tanács” támogatásával, a Györffy István Katolikus Általános Iskolában Karcagon. A kiállítást megnyitotta Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő úr aki elmondta, hogy milyen fontossággal bír, ennek a kiállításnak a megléte és kiemelte, hogy minden bizonnyal nagy érdeklődés övezi majd a városban és remélhetőleg a térségünkben is a kiállítás megtekintését.


A „Baráti Kör” célkitűzése, hogy a civil szervezetek erejével és lehetőségeivel segítse Magyarország biztonságának megteremtését. Meggyőződésük, hogy a társadalom minden szereplője, együtt a honvédség katonáival alkothat olyan erőt, amely képes megvédeni az országot, ha arra kerülne a sor összefogással, az „egy mindenkiért, mindenki egyért” megvalósuló alapelv alapján, hiszen a haza védelme nemcsak katonáink feladata, hanem minden magyar állampolgár érdeke is egyben-hangsúlyozta beszédében Dr. Isaszegi János nyá. vezérőrnagy, a kiállítás bemutatója.
Sajner Gyula nyugalmazott állományalezredes arra hívta föl a figyelmet a Karcag Televíziónak adott interjújában, hogy milyen aktualitása, üzenete van az 1. világháborúban megtörtént eseményeknek, mai korunkra nézve.