Zöld város kialakítása

Karcag Városi Önkormányzat „Zöld város kialakítása” tárgyú pályázaton

141 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztés eredményeként jelentős mértékben megújult a Kossuth tér és a Városközpont. A mai átadó ünnepségen vehették birtokba a gyerekek a megújult két játszóteret is. 


- A hat részből álló projekt egy belső városi térrendezést szolgált. Két játszótér felújítása került e projektbe, térkövezés, a Kossuth tér megújítása új növényekkel, díszítőelemekkel, padokkal, kerékpártároló kialakítása, nyilvános WC megépítése és a Templomkertben új tér kialakítása és a virágpiac is megújult. Az emberek életkörülményeinek, közérzetének javítását szolgálta ez a beruházás és a rendezvények, koncertek rendezése is adott lesz itt - mondta Dobos László polgármester.


- Kitűnőek ezek a játékok, s azt látom, hogy a 21. században kell a gyerekeknek egy ilyen biztonságos játszótér, ami fejleszti a mozgáskoordinációjukat, mozgásukat. Gyermekes apaként úgy látom, ide biztonsággal lehet hozni játszani a fiaimat

. A játszóteret nemcsak a gyerekek élvezik, hanem az őket kísérő szülők, nagyszülők is nyugodtak lehetnek itt. A beruházás részeként a város több pontja is megújult. Szerintem Karcag az ország egyik legszebb legjobban parkosított városa, de mindig kellenek új ötletek, padok, bútorok - s most ezzel a bővítéssel még szebb és élhetőbb lesz ez a város - jelentette ki Kovács Sándor országgyűlési képviselő. - Karcagon az idén is több fejlesztés, beruházás készült el.

Érdemes kiemelni a Kisújszállási út belterületi szakaszának a felújítását, de kosárlabdaliget épült a Nagyvénkertben, sőt egy új műfüves pálya is hadrendbe állt az ipari iskolában. Most a Zöld város program keretében két játszótér és piacfelújítás is elkészült. Én gratulálok az önkormányzatnak - fogalmazott dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.