30 millió forintot saját forrást költ

Idén is közel 30 millió forintot saját forrást költ a köznevelési intézmények nyári karbantartására.Milyen fejlesztések voltak a Karcagi Tankerületi Központban - kérdeztük Sági István tankerületi igazgatótól.

- Idén is közel 30 millió forintot saját forrást költ a köznevelési intézmények nyári karbantartására. Központunk célja, hogy szeptember 3-i tanévkezdésre megújult, kellemes környezet fogadja a diákokat és pedagógusokat egyaránt. Természetesen a saját forrás mellett pályázati források is bevonásra kerülnek a nyári fejlesztések során- mondta a szakember.

Néhány kiemelt fejlesztésünk: Törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű általános iskola 3 feladatellátási helyén nyári festés, mázolás, tisztasági meszelés mellett több tanterem burkolatcseréje, valamint a vizesblokk felújítása is megtörténik tanévkezdésre, mintegy 2,55 MFt összegben. Ugyan a fegyverneki Orczy Anna Általános Iskola Dózsa György út 2. szám alatti székhelye és 3 telephelye 2018.09.01-től egyházi fenntartásba kerül, ettől függetlenül ezen intézményben is bonyolítjuk a nyári karbantartásokat mintegy 0,5 MFt összegben.

Az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskolában a nyári festés és meszelés mellett, burkolatjavítás és járdakészítés is helyt kap mintegy 1,636 MFt összegben. A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola feladatellátási helyein is folyik a nyári karbantartás, mely keretében a Kiskulcsosi Általános Iskolában tanuló alsó tagozatos diákok új mosdóhelyiséget kapnak, e beruházás értéke 4 MFt.

A Kádas György EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, és Kollégium esetében is minden feladatellátási helyen folyamatban vannak a nyári karbantartási munkálatok, melynek értéke 2 800 ezer Ft, melyből említést érdelem a székhely intézmény (Kisújszállás, Bajcsy – Zsilinszky u. 37.) szám alatti ebédlő teljes felújítása, burkolatcsere és festés 1,8 MFt összegben.

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium is megújul tanévkezdésre. A nyári festések mellett a tavaly év végével bebútorozott kémia terem labor része is elkészül, a gimnáziumban a nyári karbantartások mintegy 4,1 MFt-ot tesznek ki. A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaszőlősi Általános Iskolája esetében az iskolarész teljes belső festése, meszelése megtörténik 2,023 MFt összegben. A Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola valamennyi feladatellátási helye érintett a nyári felújításban, ezek értéke mintegy 2,8 MFt, melyből a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich úti telephelye épülete homlokzata is felújításra kerül, valamint az intézmény Szegedi Kis István téri és XII. úti telephelyeinek nyílászáró felújítása és festése is megtörténik.

Tiszaszentimrei Vasvári Pál Általános Iskola festése jelenleg is folyamatban van, megújul többtanterem a folyosók és a tornaterem is, e felújítás értéke 0,7 MFt. A Klebelsberg Központ „belső” pályázatán is sikeresen indult Tankerületi Központunk, mely támogatásnak köszönhetően számtalan szakmai innováció valósul meg a 2018/2019-es tanév első félévében, illetve mintegy 36 MFt összegben megvalósul az idén tavasszal új székhelyre költöző tiszafüredi Fekete László Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola épületének tetőfelújítása, nyílászáró cseréje és belső udvar rendezése is. Az EFOP-4.1.3 projekt keretében 8 általános iskola (Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola, Kunhegyesi Általános Iskola és AMI, Kunmadarasi Általános Iskola, Berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola, Kengyeli Kossuth Lajos Általános Iskola, Tiszatenyői Szent István Általános Iskola, abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskola, Tomajmonostorai Általános Iskola) fog megújulni 2018. október 31-re, a felújítás és taneszköz beszerzés összértéke 750 MFt. A Karcagi Tankerületi Központ illetékességébe tartozó intézmények vonatkozásában több önkormányzat is sikeresen pályázott a TOP programok keretében, így a tankerületi fejlesztések mellett számos iskolánkban önkormányzati fejlesztések is megvalósulnak, többek között energetikai beruházások tekintetében.