Új kosárlabda pályát adtak át Karcagon

A Kátai Gábor Kórház szomszédságában megépült “Kosárliget” kosárlabda-park

TAO forrásból és Karcag Város Önkormányzata által biztosított saját forrásból, összesen 73 millió forintból valósult meg. Az új pályát Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Dobos László városunk polgármestere és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke adta át a nagyközönségnek.

Dobos László, városunk polgármestere elmondta, hogy Karcag Város Önkormányzata maximálisan szeretné kielégíteni a városban élők sportigényeit. A most átadott Kosárlabdaliget versenyek lebonyolítására is alkalmas. A városvezető elmondta, hogy hamarosan Streetball bajnokságot rendeznek majd. A településen hamarosan egy új sportcsarnok is felépítésre kerül.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy a sportot szeretők számára ez egy új lehetőség Karcagon, amely egy igazi közösségi tér. Ez a beruházás is azt mutatja, hogy Karcag fejlődik, a TAO rendszer értékteremtő hatását jól használja ki a város. Az országgyűlési képviselő bízik abban, hogy sok tehetséges sportoló kerülhet ki a városból, a beruházásoknak köszönhetően.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő avató beszédében kiemelte, fontos, hogy a fiatalok az egészséges életmódot válasszák, ehhez pedig felengedhetetlen, hogy XXI. Századi körülmények között sportolhassanak. De nem csak a fiataloknak, hanem az időseknek is örömet jelenthet a most elkészült Kosárlabda Liget.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke kiemelte, hogy Karcag a hazai kosárlabda utánpótlás egyik komoly fellegvára. A pálya fontos szerepet tölt be a tömegsportban, a hobbi sportban és az élsportban is. Az elnök kiemelte, hogy sport az egészséges életmód alapfeltétele, a gyermekkorban elkezdett mozgás jelentősen hozzájárul a felnőttkori egészséghez.