MEGELŐZHETŐEK A BETEGSÉGEK

A prevenció fontosságára hívták fel a figyelmet Karcagon, a Patika Napon.

Az előadások mellett ingyenes vérnyomásmérés, vércukormérés és tanácsadás is várta az érdeklődőket.

A megjelenteket Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte .

A 15. Alkalommal meghírdetett Országos Patika Nap, Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi megnyitóját a karcagi Betánia Gyógyszertárban tartották. dr. Szalai Lászlóné, a program egyik szervezője elmondta, hogy ez a nap arra hívja fel a figyelmet, hogy egészségünk karbantartása mindennapos feladat, mindenkinek saját magának kell gondoskodnia a betegségek megelőzéséről.

A magyar kormány több szűrővizsgálatot ingyenesen biztosít,Dr. Szalai Lászlóné azonban hozátette, hogy még mindig kevesen vesznek részt rajta. A patika nap ennek megismerését segíti elő.
A patikában szűrővizsgálatokat is végeztek, az érdeklődők vércukorszintjüket és vérnyomásukat is megmérhették, konzultálhattak a szakemberekkel.

A program szervezője elmondta, hogy azt vették észre, hogy Karcagon egyre jobban odafigyelnek az emberek az egészségükre, sok családnak van már vérnyomásmérője, vércukorszint mérője, ami nagyban hozzájárul a betegségek kiszűrésére.

Az idei évben a légúti megbetegedések kapták a főszerepet, az előadások is e téma köré épültek.
Kovács Sándor térségünk országgyűlési kiemelte, hogy az egészségügy fontos része a gyógyszertár és fontosak a gyógyítás szepontjából az ott dolgozó kiválóan képzett szakemberek.
A politikus kiemelte, hogy a magyar kormány további célja, hogy a gyógyszerágazat is tovább fejlődjön, ennek már látható eredménye az e-recept és az EESZT rendszer is.